De grote sneeuwvlok op deze kaart maakt gebruik van de Emboss resist techniek: Embossingpoeder kun je niet kleuren met inkt.

Het idee voor deze kaart komt van de amerikaanse kaartmaaktster Cathy Zielske. Ik volg haar op YouTube ook al heeft ze niets met Stampin’ Up!. Ik vind haar designs gewoon mooi en vaak kan ik haar kaartontwerpen ook wel ‘vertalen’ naar Stampin’ Up! producten. Zoals dus ook bij deze kaart.

Door eerst de sneeuwvlok uit de stempelset Winterwensen te stempelen op een stuk Basic White met Versamark inkt en dit dan te bestrooien met witte embossingpoeder en te verhitten krijg je een witte sneeuwvlok op wit papier. Als je vervolgens met blending brushes eroverheen gaat komt de inkt wel op het papier ernaast, maar de inkt op het embosste deel kun je met een droge doek zo wegwrijven.

Ik heb hiervoor de kleuren Coastal Cabana, Bermuda Bay en Highland Heather gebruikt. Daarna heb ik de sneeuwvlok uitgestanst met de coordinerende So many snowflakes dies.

Ik heb een kaartje en bijbehorende envelop gepakt uit de Basic White NoteCards & Envelopes. Deze zijn iets kleiner waardoor de sneeuwvlok wat mooier tot zijn recht komt. Op de voorkant van de notecard heb ik eerst nog een paar keer met dezelfde sneeuwvlok stempel en Versamark inkt gestempeld, bestrooid met wit embossingpoeder en verhit. Hierdoor krijg je subtiele glanzende sneeuwvlokken op de achtergrond.

De grote sneeuwvlok plakte ik daarna met mini-dimensionals op de kaart.

Het spreukje komt uit Winterwensen en deze heb ik ook met Versamark gestempeld op een klein strookje Basic White (gooi die smalle strookjes niet weg, want ze zijn ideaal hiervoor!). Dit keer gebruikte ik zilver embossingpoeder wat ik verhitte. De uiteindes van het strookje heb ik in de Banners Pick-a-Punch gedaan om er een mooi puntje aan te krijgen. Het strookje plakte ik op de grote sneeuwvlok.

Om het kaartje af te maken gebruikte ik wat klassieke strass-steentjes waardoor het zilver uit de tekst nog eens terug komt in de bling.

Ik ben erg blij hoe dit kaartje er uiteindelijk uit kwam te zien. Rustig met subtiele kleuren en toch veel glans en bling.