Het zijn misschien niet de typische kleuren die je gewend bent met kerst maar ik vind het toch een echte kerstkaart.

Ik heb de kaart nagemaakt naar een voorbeeld van Lori Willcox. Ik heb er wel wat hele kleine dingetjes aan gewijzigd.

De kaartbasis is van Early Espresso kaartkarton en daarop zit het Be Dazzling DSP wat in het najaar een van de gratis Sale-a-Bration producten was. Maar de blikvanger is toch echt die prachtige maan en hoe deze schijnt in de nacht. Ik heb eerst een cirkel gestanst van ongeveer 5 cm/2inch uit Masking paper. Masking Paper zit niet in het assortiment van Stampin’ Up! maar kun je bij elke hobby winkel halen. Het is een soort sticker papier wat niet heel erg vast blijft zitten zodat je het weer weg kunt halen. Door het op een stuk Basic White kaartkarton (iets groter dan het uiteindelijke paneeltje) te plakken bescherm ik een deel van de kaart voordat ik ga blenden.

Vervolgens ben ik met de blending brushes aan de gang gegaan met de kleuren Smoky Slate, Balmy Blue, Crumb Cake, Fresh Freesia, Soft Suede en Early Espresso (van rond de maan naar buiten).De dennenboom heb ik met Early Espresso gestempeld (en afgestempeld) waardoor er een soort idee van bos ontstond. De stempel komt trouwens uit een stempelset die al retired is : Lovely as a Tree.

Daarna heb ik de randjes van mijn geblende paneeltje wat bijgesneden en op de kaart geplakt.

De kerstman met rendieren heb ik uit Basic Black gestanst met een stans uit de Giving Gifts Dies. Deze heb ik met zwarte dimensionals op geplakt. De tekst komt uit Time of Giving en deze heb ik met Versamark gestempeld op een strookje Basic Black kaartkarton en daarna met zilveren embossing poeder embossed. Ook het strookje plakte ik met zwarte dimensionals op de kaart.

En omdat Rudolph een rode neus heeft heb ik 1 rood strass-steentje gebruikt op de neus van het voorste rendier 🙂