Stansen, droog embossen, heat embossen, ponsen, fussy cutting : het zit allemaal in deze kaart!

Het idee van de cirkels met daaroverheen de tekst kwam van een Sketch challenge. En toch werd mijn kaart heel anders.

Mijn kaartbasis is gemaakt met Gray Granite. Daarop zit een stuk Magenta Madness en daarop een stuk Basic Gray wat ik met de Checks & Dots Embossing folder relief heb gegeven.

Uit Magenta Madness, Pacific Point en Granny Apple Green kaartkarton en het Be Dazzling DSP – wat je tijdens de najaars Sale-a-Bration gratis kreeg – heb ik 4 cirkels gestanst (steeds een maatje kleiner). Deze sneed ik daarna doormidden en ik plakte ze op elkaar. Daarna plakte ik ze op mijn kaart.

Het strookje Gray Granite heb ik eerst op maat gesneden en daarna met Basic Gray inkt de tekst erop gestempeld. Beide woorden komen uit de Create with Friends stempelset. De uiteindes heb ik met de Banners Pick-a-Punch geponst.

Het ‘Create’ komt uit diezelfde stempelset en deze stempelde ik met Versamark inkt op een restje Basic Gray waarna ik er zilveren embossingpoeder over strooide en het poeder liet smelten met een heat tool. De tekst knipte ik daarna met een randje uit. Dat wordt ook wel ‘Fussy cutting’ genoemd. Ik plakte de uitgeknipte tekst op het strookje en klaar was mijn kaart!

Wil jij ook creatief met kaarten maken aan de gang? Laat het me weten!