Vandaag laat ik zien hoe je een kleine traktatie kunt maken. Voor bij je kerstdiner, als bedankje voor de leraar of als extraatje bij de kerstboom.

Ik heb voor mijn traktatie pepermuntjes gebruikt. Degene die het ontwerp gemaakt heeft, heeft er kleine verpakte chocolaatjes in gestopt. Maar je zou er ook een klein koekje in kunnen doen. Het ontwerp is eigenlijk vrij eenvoudig. Ik gebruikte het Penguin Playmates DSP uit de laatste Sale a Bration, daar had ik nog vrij veel van. Maar je zou eigenlijk elk DSP van 12″ bij 12″ kunnen gebruiken (een A4’tje gewoon kaartkarton kan ook). Je snijdt een strook van 3″ bij 9-1/2″. Vaak zit er minstens aan 1 kant van het designpapier een richting dus dan is het belangrijk dat je 3″ breed en 9-1/2″ ‘hoog’ snijdt.

Daarna ril je het papier volgens deze instructie. De bovenkant van je papier ligt hierbij naar rechts.

Met de Tailored tag punch pons je vervolgens een stuk uit het papier zoals hierboven aangegeven. Je doet wat lijm aan het stuk onder het uitgeponste deel en plakt het aan de onderkant van de 6-3/4″ vouwlijn. En daarna kun je je zakje gaan versieren.

Voor het ene zakje heb ik voordat ik het onderste flapje vast lijmde nog een stuk van 3″ aan de binnenkant geplakt. Ik had namelijk een foutje gemaakt bij het rillen waardoor de beestjes aan de binnenkant van mijn zakje ondersteboven stonden. Nu zie je er niks meer van 🙂

Bovenop heb ik een label gestanst uit Misty Moonlight met een stans uit de Tasteful Labels Dies. Ook heb ik uit Basic White kaartkarton met de Double Oval Punch een ovaal geponst waar ik met Just Jade op gestempeld heb met een tekst uit Pinguinpret. De uitgeknipte pinguin met sneeuwman heb ik met dimensionals erop geplakt.

Voor het andere zakje heb ik met de Tailored Tag Punch nog een tag uitgeponst uit Misty Moonlight. Ook hier heb ik uit het DSP een sneeuwman geknipt en deze meteen erop geplakt.