Soms vind ik het lastig om te bepalen hoe mijn kaart eruit moet gaan zien. Een sketch challenge helpt dan enorm!

Bij een sketch challenge krijg je een layout aangeleverd. Het ligt aan je eigen interpretatie van die layout om te bepalen hoe je de kaart vervolgens gaat maken. Je mag de layout ook spiegelen of draaien. Het maakt niet uit. Om aan de challenge mee te doen was ik te laat, maar ik vond dit wel een leuke layout waar ik wel een kaartje mee kon maken. En dat is dus bovenstaand kaartje geworden.

Zonder de viooltjes is het duidelijk te zien dat ik de layout vrijwel exact gevolgd heb. Maar dat vond ik nog wat kaal en dus heb ik de viooltjes erbij geplakt.

De kaartbasis is in de kleur Bumblebee. Daarop zit een mat Basic White die ik met de Embossing Folder Checks & Dots wat relief heb gegeven. Daarop zitten twee strookjes van het Pansy Petals DSP. Dat is het Designer Series Paper wat hoort bij de Vrolijke viooltjes en Pansy Dies.

De viooltjes heb ik eerst op Basic White kaartkarton gestempeld met Blackberry bliss, Fresh Freesia, So Saffron en Bumblebee. De blaadjes zijn gestempeld met Evening Evergreen en Soft Succulent. Ik heb ze daarna uitgestanst met de Pansy Dies. De bloemen zitten met wat dimensionals op de kaart en de blaadjes heb ik erna eromheen/onder geplakt.

Hier vind je trouwens nog allerlei andere voorbeelden van kaartontwerpen die met dezelfde layout zijn gemaakt. Laat je inspireren en maak ook eens een leuk kaartje op basis van deze sketch! Ik ben heel benieuwd!