Wat vind je van deze pennenhouder gemaakt met het Sunshine en Rainbows DSP? En het allerleukste : je hebt geen lijm of stempels nodig!

Ik zag dit project een tijdje geleden al op Facebook (Michelle Suit postte een handleiding op de Demonstrator Planning Place, een facebook groep voor demonstrators). Ik vond hem zo leuk dat ik hem nagemaakt heb met het nieuwe Sale-a-Bration papier wat je gratis kunt krijgen bij een bestelling van 60 euro of meer.

Zoals ik al schreef : je hebt geen lijm of stempels nodig om de 6 driehoekige vormen te maken. Om ze uiteindelijk bij elkaar te doen is wat lijm wel handig voor de stevigheid.

Wat je wel nodig hebt zijn 6 velletjes van 6″ x 6″. Ik zal in een reeks foto’s laten zien hoe je 1 velletje vouwt. Samen met de andere 5 vellen kun je dan deze houder maken.

Voor de duidelijkheid zal ik de stappen ook in tekst proberen uit te leggen. Het is verstandig om elke vouw goed aan te drukken met bijvoorbeeld een vouwbeen.

 1. Neem een stuk van 6″ bij 6″ DSP. De achterkant van het papier wordt de buitenkant van je driehoekige vorm.
 2. Vouw het papier door de helft.
 3. Vouw het weer open en vouw de linkerkant tot aan de middenvouwlijn.
 4. Vouw de andere kant ook naar de middenvouwlijn.
 5. Vouw alles weer open en kantel het project 90 graden.
 6. Vouw het papier door de helft.
 7. Vou het weer open en vouw de linkerkant tot aan de middenvouwlijn.
 8. Vouw de anderee kant ook naar de middenvouwlijn.

Tot zover is het niet moeilijk. Dit zijn de volgende stappen:

 1. Vouw alles weer open en vouw de 4 hoekjes langs de dichtsbijzijnde verticale vouwlijn. Als er richting in je papier zit, dan moet het patroon nu van links naar rechts liggen.
 2. Vouw de buitenste twee delen naar binnen.
 3. Draai het project om.
 4. Vouw de buitenste twee delen weer naar binnen.
 5. Vouw de buitenste delen even terug en vouw het dubbel.
 6. Je kunt de buitenste delen in elkaar schuiven.
 7. Druk het goed aan en 1 deel van je pennenhouder is af!
 8. Herhaal dit nog 5 keer en zet de onderdelen bij elkaar en plak ze aan elkaar vast. Je kunt er ook een lintje omheen doen en nog verder versieren.

Uiteindelijk besloot ik om de onderdelen niet in een cirkel te plaatsen maar in een rechte lijn. Zo past het namelijk precies in mijn grotere bak waar ik al mijn tools (scharen, pincet, vouwbeen, wink of stella, waterbrushes, water spritzers, penselen) bewaar. Voorheen zat het allemaal door elkaar heen, maar door deze houder is alles veel overzichtelijker!