Priscilla bestelde deze week iets bij de Xenos en het kwam in deze enorme doos. En ik voelde de inspiratie voor een kaartje opborrelen!

De kleurencombinatie die ik koos bij de foto is : Daffodil Delight, Basic Gray en Basic Black.

De kaartbasis is een stuk Extra Stevig Basic White kaartkarton. Hierop zit een mat in Basic Black kaartkarton die bijna de hele voorkant vult. En daarop zit mijn paneeltje van Basic White waarop ik allerlei bewerkingen heb gedaan:

Ik ben begonnen met de helft van de kaart met wat tape te maskeren. Daardoor kon ik twee stencils gebruiken uit de Basic Pattern Decorative Masks. Het bloemetjes patroon gebruikte ik samen met de blending brushes en Daffodil Delight inkt voor de bovenkant. Het stipjes patroon samen met de blending brushes en Basic Gray voor de onderkant. Basic Gray is iets lichter dan zwart en daardoor iets minder ‘heftig’. Om de overgang tussen de twee stencils te verbergen wikkelde ik een stukje Basic White Frayed Ribbon om de kaart en plakte het aan de achterkant vast met wat plakband.

Vervolgens stempelde ik op een restje Basic White en Daffodil delight inkt de grote rechthoek uit de Watercolor Shapes. Met Basic Gray stempelde ik daarna de HAPPY uit Biggest Wish. Op een ander restje stempelde ik met Memento zwarte inkt de tekst birthday uit dezelfde Biggest Wish stempelset. Dat woordje knipte ik met een klein randje wit eromheen uit. Dat heet fussy cutting en is dus echt niet mijn hobby.. Maar soms is het gewoon mooier …

Ik plakte de uitgeknipte ‘birthday’ op de uitgeknipte gele rechthoek en daarna plakte ik het met dimensionals op mijn paneeltje. Dat paneeltje plakte ik vervolgens weer op mijn kaartbasis.

Om de kaart af te maken besloot ik de matzwarte puntjes te gebruiken. De stipjes aan de onderkant van de kaart werden op die manier nog een keer herhaald aan de bovenkant van de kaart.

Mocht jij ook geinspireerd raken door de foto, zet dan een foto van je kaart op mijn facebook pagina. Daar word ik heel blij van!