De Sentimental Swirls stempelset is een superleuke stempelset om sierlijke kaarten mee te maken.

Tijdens Makkelijke Maandag probeer ik kaartjes te maken waar je niet allerlei spullen voor nodig hebt, maar die je als beginnende stempelaar ook al kunt maken. Deze keer heb ik wel wat meer kleuren inkt gebruikt, maar ze komen allemaal uit 1 ‘familie’ namelijk de In Colors van 2020-2022. In deze familie zitten 5 kleuren waarvan ik er nu 4 heb gebruikt. Als je een losse kleur inkt koopt, dan ben je 9 euro kwijt per inktpad, maar als je een hele familie in een set koopt, dan krijg je 10% korting. En met maar 5 kleuren in deze familie heb je dus een set prachtige kleuren die je bij heel veel stempelsets kunt gebruiken. En die qua aanschafprijs ook nog heel gunstig is.

De kaartbasis is weer Extra Stevig Basic White kaartkarton. Ik heb uit Misty Moonlight kaartkarton een rechthoek gesneden die een halve centimeter kleiner is dan de voorkant. En daarna een stuk Basic White kaartkarton die weer een halve centimeter kleiner is. Op dat laatste stuk heb ik gestempeld met de kleuren Misty Moonlight, Just Jade, Magenta Madness en Bumblebee. De stempels komen allemaal uit Sentimenal Swirls. Het kleurverschil wat je in de bloemetjes en blaadjes ziet kun je maken door de rand eerst met een kleur inkt te stempelen. De binnenkant is een andere stempel uit de set. Door vervolgens inkt op de stempel te doen en dan eerst op een afvalpapiertje een keer te stempelen en daarna pas op je echte werk krijg je een lichtere kleur. Dit wordt ook wel afstempelen genoemd.
Je ziet op de foto rechts dat ik die binnenkant van mijn bloem of blad niet altijd even perfect in de rand stempel en dat is helemaal niet erg! Ik vind het misschien zelfs nog wel mooier dan perfect erin gestempeld!

De komende maand zal ik nog wat meer kaartjes laten zien die je met deze stempelset kunt maken. Want de set is superleuk om mee te ‘spelen’ !