Welkom bij de nieuwe Stampin’ Hop! bloghop van deze maand! Deze keer koos ik voor de Sentimental Swirls stempelset in de hoofdrol en maakte een kaart na van Heidi Smith.

Een bloghop is een gedeelde lijst van links naar meerdere blogs waardoor je van de ene blog naar de volgende kunnen ‘hoppen’. Deze bloghop zal elke 3e vrijdag van de maand om 14:00 uur online komen en deze maand is het thema : Voorjaarscatalogus.
Op pagina 56 van de voorjaarscatalogus vind je de Sentimental Swirls stempelset. Op het eerste gezicht lijkt het een losstaande stempelset te zijn. Maar als je goed leest zie dat je twee bestaande ponsen uit de jaarcatalogus kunt gebruiken om de bloemetjes en blaadjes van deze stempelset uit te ponsen. En dat is precies wat ik bij mijn kaartje gedaan heb!

De kaartbasis van mijn kaart is een stuk Blushing Bride kaartkarton. Daarop zit een mat Basic White kaartkarton waar ik de grote swirl-stempel uit de stempelset op gestempeld heb met Blushing Bride inkt.

Op het strookje Flirty Flamingo kaartkarton stempelde ik wat kleinere stempels uit de set met Flirty Flamingo inkt.

Met de Layering Circles dies stanste ik vervolgens een geschulpte cirkel uit Blushing Bride kaartkarton en een gewone cirkel uit Basic White kaartkarton. Op de witte cirkel stempelde ik de tekst en het vogeltje. Door de binnenkant van het vogeltje eerst af te stempelen krijg je de twee tinten van dezelfde kleur inkt.

Op een restje Basic White kaartkarton stempelde ik daarna nog de bloemetjes met Blushing Bride en Flirty Flamingo inkt. De blaadjes zijn gestempeld met Old Olive inkt. Ook hier gebruikte ik de afstempeltechniek om de kleuren iets lichter te maken voor het ‘inkleuren’ van de afdrukken. De bloemetjes en blaadjes kon ik vervolgens uitponsen met de Flowers & Leaves Punch (die eigenlijk hoort bij de Flowers of Friendship stempelset) en de Strawberry Builder Punch (die eigenlijk hoort bij de Sweet Strawberry stempelset). Met de hand uitknippen kan natuurlijk ook maar ponsen is veel sneller.

Daarna was het een kwestie van alle onderdelen op elkaar plakken. Door de bloemetjes met glue dots vast te zetten hebben ze een klein beetje dimensie gekregen. De cirkel maakte ik met dimensionals vast voor net iets meer dimensie. Ik maakte de kaart af met wat Champagne Rhinestone Basic Jewels om de kaart wat bling te geven.

Bedankt voor het bezoeken van mijn blog. Wil je nog meer inspiratie met de artikelen uit de Voorjaarscatalogus? Klik dan op de volgende naam in deze bloghop.

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Marlieke – Stampin’ Adventures
3. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
4. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl
5. Stampintime met Relinde
6. Leonie François – www.prulleke.nl
7. Marieke Bart – De Stempelcoach

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.