Met de stempelset, stansen en DSP die horen bij de Abstract Beauty Suite maak je in een handomdraai deze leuke Fun Fold.

Ik heb deze kaart geCASE’t van Jaimie Babarczy. De kaart ziet er moeilijker uit dan dat hij eigenlijk is.

De kaartbasis is een A5 formaat Blushing Bride kaartkarton wat ik door de helft gerild heb. Verder sneed ik een paneeltje Basic White op 10×14.3 cm en een paneeltje Abstract Beauty DSP op 9.5×13.8 cm. Deze heb ik netjes op elkaar gelegd en even met een stukje tape op elkaar geplakt. Daardoor kon ik met de grootste zeshoek-stans uit de Beautiful Shapes dies in 1 keer door 3 lagen papier heen stansen waarmee ik een raampje maakte in de voorkant van de kaart. Het uitgestanste Basic White vorm hield ik apart want die had ik later nog nodig.

Voor de binnenkant sneed ik een stuk van 14.3 x 20 cm Basic White die ik daarna doormidden rilde en de rechterkant nog een keer doormidden (op 5 cm dus). Uit Just Jade kaartkarton sneed ik twee paneeltjes van 13.8×4.5 cm en uit twee designs van het Abstract Beauty DSP sneed ik weer paneeltjes van 13.3 x 4 cm. Het DSP plakte ik op het Just Jade kaartkarton en dat plakte ik dan weer op de smallere stroken van het Basic White.

Daarna kon ik het Basic White paneel vastplakken aan de binnenkant van mijn Blushing Bride kaart. Voor de voorkant van de kaart plakte ik eerst het DSP op het Basic White paneel. Daarna knoopte ik er nog eerst wat Gold Shimmer Ribbon omheen voordat ik het vastplakte op de voorkant van de kaart.

Uit een restje Basic White kaartkarton stanste ik een zeshoek die een maat kleiner was dan die ik al had uitgestanst. Hierop stempelde ik met Just Jade inkt en Blushing Bride inkt de tekst en wat streepjes. Deze komen uit de hello Beautiful stempelset. Het kleine zeshoekje plakte ik op de grotere zeshoek. Om de grotere zeshoek op de kaart te plakken zorgde ik dat de hele kaart dichtgevouwen voor me lag. Hierdoor kon ik precies zien welk deel ik van lijm moest voorzien. De grote zeshoek kon ik daarna terug leggen in zijn oude vorm en daarmee vastlijmen.

Ik vind het ontwerp van de kaart echt fantastisch. Ik kan me zo voorstellen dat ik hier nog vaker een kaart mee ga maken, maar dan met ander DSP en een andere vorm aan de voorkant.