Een nieuwe maand, een nieuwe Inky’s Bundel: Maak kennis met Color & Contour: een mooie stempelset met fantastische stansen!

Deze bundel staat in de jaarcatalogus en is dus al een tijdje te koop. Maar ik had er nog niet veel mee gedaan en daar ga ik deze maand verandering in brengen! De stempels in deze set zijn Two-Step. Dit betekent dat je twee keer moet stempelen om je (in dit geval) bloem te stempelen. Soms kan het wat lastig zijn om exact over een andere afdruk heen te stempelen maar de bloemen in deze set zijn wat gestyleerder waardoor je niet heel secuur hoeft te stempelen. En omdat je het twee stempels zijn kun je dus ook met meerdere kleuren werken.

In mijn kaart heb ik gebruik gemaakt van Evening Evergreen inkt voor de buitenkant en Pale Papaya inkt voor de bloemen. Ik kon de bloem daarna eenvoudig uitstansen met de bijbehorende stans in de Scalloped Contours Dies. Maar deze stansenset bevat ook 5 frames en een leuke borderstans. Daar ga ik je deze maand zeker nog wel wat van laten zien.

Omdat de frames gebaseerd zijn op de amerikaanse kaartmaat heb ik mijn kaartbasis dit keer wat anders gesneden. In plaats van een kaartvoorkant van 10.5 cm x 14.8 cm is deze kaart iets korter : 10.5 x 14 cm. De kaartbasis is gemaakt van Pale Papaya kaartkarton.

Ik heb een paneel Basic White kaartkarton eerst bestempeld met Evening Evergreen inkt en de ‘spetterstempel’ uit de stempelset en daarna met de grootste stans uitgestanst. Dit frame plakte ik met lijm op de kaartbasis. Uit een stuk Pale Papaya kaartkarton stanste ik met de een-na grootste stans nog een frame en hier stempeld ik met Evening Evergreen inkt de tekst. Deze komt uit de Celebrate with Flowers stempelset. Dit frame plakte ik met dimensionals op de kaart. En daarop kwam met dimensionals dus de uitgestanste bloem waar ik het eerder over had. Om de kaart af te maken gebruikte ik een strikje van Windowpane Check Ribbon wat ik met glue dots over de bloemstengel plakte.