Deze kaart ziet er misschien indrukwekkend en moeilijk uit, maar dat valt enorm mee! Ook deze kaart is gemaakt mijn bundel van de maand: Color & Contour

De kaartbasis is gemaakt met Extra Stevig Basic White kaartkarton. Aan de rechtervoorkant van de kaart heb ik een strookje Basic Black kaartkarton geplakt van 3 x 14.8 cm. Maar de focus gaat natuurlijk naar de rij bloemen. Als je stempels zo over elkaar heen stempelt, dan overlappen ze elkaar. Dat is natuurlijk niet echt mooi. Met behulp van masking kun je ervoor zorgen dat een gestempelde afbeelding niet nog een keer bestempeld wordt.

Voordat ik begon met stempelen heb ik eerst een masker gemaakt met een sticky-note. Door een keer te stempelen aan de kant waar het plakkerige deel aan de achterkant zit en de afdruk vervolgens uit te knippen kan ik een verwijderbaar masker maken.
Op een stuk Basic White kaartkarton van 10.5 x 14.8 cm stempelde ik mijn eerste bloem in zwarte inkt ongeveer een halve centimeter van de rechterkant en ongeveer 3 cm van de onderkant.
Daarna plakte ik daar mijn sticky-note op en kon ik de bloem erboven en eronder stempelen.
Als je de sticky note weghaalt, dan zie je dat je bloemen niet door elkaar heen gestempeld zijn maar dat het lijkt alsof de ene bloem boven de andere ligt.
Door de bovenste bloem daarna af te dekken met de sticky-note kon ik de bloem daarboven stempelen. Op die manier stempelde ik de hele rij bloemen.

Met een schaartje knipte ik daarna het deel aan de rechterkant van de bloemen weg.

De tekst heb ik met zwarte inkt gestempeld, de stempel komt uit de Sentimental Swirls. Vervolgens kon ik het paneel op mijn kaartbasis plakken. Ik gebruikte hiervoor stroken Foam Adhesive Sheets, maar je kunt natuurlijk ook dimensionals gebruiken.

Ik vond dat de kaart nog een klein beetje nodig had en dus gebruikte ik de matzwarte puntjes om de kaart af te maken.

Mijn kaart is helemaal zwart wit gebleven omdat ik met mijn Makkelijke Maandag ook leuke kaarten wil laten zien voor een beginnende stempelaar. Wit kaartkarton en zwarte inkt zijn basisproducten waarmee je kaarten kunt gaan maken. Heb je meer kleuren inkt en kaartkarton dan zou deze kaart ook heel leuk zijn met een gekleurde rij bloemen en een gekleurde achtergrond. Als jij zo’n kaartje hebt gemaakt, laat het me dan weten. Dat vind ik heel leuk om te zien!