Vandaag laat ik een filmpje zien waar ik een paas kadootje maak waarin 3 chocolade paaseitjes passen. Kijk maar mee!

Het idee voor dit kadootje kwam van Stamping With Amore. Het begint met 2 stukken (in mijn geval) Granny Apple Green kaartkarton die ik uitgestanst heb met de een-na-grootste Stitched Rectangle stans (in de productlijst hieronder staat de mini Scan en Embossmachine, deze is voor dit project te klein. Je hebt de grote versie nodig). Hierop plak ik elk twee designs uit het Pattern Party DSP. Het regenboog design is 2 1/2″ x 3 1/4″ groot (hiervan heb je twee stukjes nodig). Het groene design is 2″ x 3 1/4″ groot (hiervan heb je ook twee stukjes nodig). Vervolgens ril ik de rechthoeken aan de onderkant op 1″.

Daarna snijd ik twee stukken Granny Apple Green.
De ene rechthoek is 4 1/2″ x 2 1/2″ en deze ril ik op 3/4″ van alle zijden.
De andere rechthoek is 5″ x 3 1/4″ en deze ril ik op 1″van alle zijden.

Bij beide rechthoeken knip ik op alle 4 de hoeken een tabje af waardoor ik twee ‘bakjes’ kan maken. Bij het kleinere ‘bakje’ pons ik eerst nog 3 gaten met een 5/8″ cirkelpons. Deze is niet van Stampin’ Up! maar je kunt eigenlijk elke cirkelpons gebruiken als je chocolade eitje er maar niet doorvalt. De twee bakjes passen in elkaar waardoor de chocolade eitjes netjes erin kunnen staan.

De twee gestanste delen plak ik vervolgens onder het bakje. Om het geheel te sluiten maak ik er met een gaatjestang nog gaatjes in. Ik kwam erachter dat in 1 keer door 2 delen kaartkarton knippen te lastig is, maar als je eerst 1 kant knipt en daarna de andere kant erbij pakt, dan kun je de andere kant op dezelfde plaats knippen. Vervolgens heb ik nog een stuk lint door de gaatjes geregen waardoor de eitjes wat afgeschermd zijn en niet zomaar uit hun verpakking vallen.

In het filmpje wordt bovenstaande vast een heel stuk duidelijker:

Ik heb mijn kadootje vrij eenvoudig gehouden. Maar je kunt het dus nog versieren met een labeltje of een uitgestanste vorm met daarop een tekst en/of een leuke paasafbeelding. En er zijn natuurlijk allerlei andere mooie designs DSP die je hiervoor zou kunnen gebruiken.