Sinds vorige maand heeft mijn upline Leonie een maandelijks terugkerend thema op haar Facebook Live op woensdag avond. Dit is mijn kaart!

De opdracht was om de kaart te CASEn die linksonder op pagina 29 van de voorjaarscatalogus staat. Geen enkel van de producten die op deze pagina staan heb ik in mijn bezit maar toen ik de kaart zag wist ik meteen hoe ik deze wilde gaan ‘namaken’.

De achtergrond heeft op de voorbeeldkaart relief door de uitgestanste kas in dezelfde kleur op de kaartbasis te plakken. Ik heb het relief nagedaan door embossing pasta te kleuren met wat druppels refill in de kleur Soft Sea Foam en dit dan uit te spreiden over een stencil uit de Butterflies & Flowers Layering decorative Masks op een paneel Soft Sea Foam. Dit heb ik daarna op de kaartbasis van Soft Sea Foam geplakt.

In het voorbeeld wordt daarna een stempel gebruikt om wat takjes en bloemen 2 keer te stempelen en tegenover elkaar op de kaart te plakken. Dat heb ik gedaan met wat stempels uit Natuurlijk voor Altijd in de kleuren Mint Macaron, Just Jade, So Saffron en Blushing Bride. Met sponge daubers heb ik ook wat Blushing Bride inkt aangebracht zodat het geel wat duidelijker was aan de randen. Vervolgens heb ik mijn gestempelde ‘bosje’ uitgeknipt.

De tekst en vorm van het label op de voorkant heb ik vertaald naar een hexagon in Blushing Bride kaartkarton. In het midden stempelde ik een tekst uit Natuurlijk voor Altijd in Versamark inkt. Daarna heb ik er wit embossingpoeder overheen gestrooid en wat bleef plakken heb ik daarna verhit om het te fixeren. Langs de rand stempelde ik nog wat blaadjes met Blushing Bride inkt.

Daarna konden de bosjes en label met dimensionals op de kaart. Ik denk dat het duidelijk waar de inspiratie van deze kaart vandaan kwam, maar toch is dit een hele andere kaart geworden.

Wat vind jij van het eindresultaat? Wil je een volgende keer ook meedoen? Houd dan de Facebook pagina van Leonie (Prulleke) in de gaten.