De prachtige Vrolijke Viooltjes bundel is al een jaar bij ons maar ik vind hem nog steeds prachtig! Hij gaat door naar de nieuwe catalogus en dus hoog tijd om deze bundel in het zonnetje te zetten!

Deze Inky’s Bundel serie ga ik beginnen met alleen de stempelset Vrolijke viooltjes. De stempelset is een two-step (of eigenlijk multi-step) stempelset. Dat betekent dat je met meerdere verschillende stempels over elkaar heen moet stempelen om 1 afbeelding te krijgen. Zo zijn er 2 soorten blaadjes met elk 2 nerven-stempels. En een groot en klein viooltje waarbij je het grote viooltje met maar liefst 5 stempels kunt opbouwen! Ik gebruikte in mijn grote viooltje dit keer 4 van de 5 stempels en 3 kleuren inkt.

In principe is deze kaart als een een-laags kaart te maken als je direct op je kaartbasis stempelt. Ik vind dat lastig, dus ik heb mijn afbeeldingen op een stuk Basic White gestempeld en dit paneeltje daarna op mijn Extra Stevig Basic White kaartbasis geplakt.

Ik begon deze kaart dus met een paneeltje Basic White kaartkarton. Daarop plakte ik een rechthoekje Masking Paper (vanaf de komende catalogus heeft Stampin’ Up! ook Masking Paper in het assortiment!! ik gebruikte voor deze kaart nog een ander merk). Vervolgens heb ik de blaadjes gestempeld door ze te stempelen in Granny Apple Green en Soft Succulent en daarna de bijbehorende nerven te stempelen in Shaded Spruce en Evening Evergreen. Ik zorgde ervoor dat de rechterbovenhoek en linkeronderhoek niet bestempeld zouden worden. Als je daarna je Masking Paper voorzichtig weghaalt, dan hou je een onbestempelde rechthoek over waardoor het lijkt alsof daar nog een witte rechthoek over de blaadjes heen zit. Overigens helpt het als je je Masking Paper een paaar keer op een t-shirt, theedoek of je arm plakt om het wat minder plakkerig te maken. Op die manier kun je het ook weer makkelijk verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen (weet ik uit ervaring). Het idee om masking te gebruiken in combinatie met deze set komt trouwens van Susanne Netz (SuNN Stampin).

Daarna heb ik de viooltjes gestempeld in Fresh Freesia, Pale Papaya, Gorgeous Grape en Rich Razzleberry (afgestempeld). Door ook hier weer de bloemen te maskeren met maskingpaper (of een stukje post-it) maak je de illusie dat de bloemen over elkaar liggen. De rand van de bloem en de ‘baard’ het grote viooltje heb ik gestempeld met Blackberry Bliss en de hartjes vervolgens met Mango Melody.

Met BlackBerry Bliss heb ik vervolgens de spreuk gestempeld en daarna kon ik het paneeltje op de kaartbasis plakken. Een paar blingsteentjes (ik gok uit het Ephemera pack Expressions in Ink) erbij en mijn kaartje is af!

Kom deze maand regelmatig terug voor meer inspiratie gemaakt met deze bundel!