Een van de maandelijks terugkerende thema’s van de Facebook live van mijn upline Leonie François is Case the Catalogue. Dit is mijn inzending van deze week.

Op pagina 26 van de voorjaarscatalogus vind je de kaart op de foto hier links. Dit was de kaart die we als ‘opdracht’ kregen om te CASE’n. CASE betekent Copy And Share Everything. Maar tijdens Case The Catalogue ben je eigenlijk vrij om op basis van de opgegeven kaart je eigen interpretatie te geven. Je gebruikt dezelfde kleuren, dezelfde producten of dezelfde layout maar je hoeft de kaart dus niet perfect te kopieren.

Van de producten die gebruikt zijn op de voorbeeldkaart had ik alleen de postzegelpons. Toch probeerde ik zoveel mogelijk dezelfde soort componenten te gebruiken:

Mijn kaartbasis is ook van Pear Pizzazz. De uitgeponste postzegels op de voorbeeldkaart zijn in Pear Pizzazz, So Saffron, Petal Pink en Pool Party. En dus deed ik dat ook. Op een aantal van de postzegels zie je in de kaart designpapier. Nu heb ik niet het designpapier wat dit jaar te koop is, maar wel van een jaar ervoor. En dus heb ik dat maar gebruikt. Ik ponste delen van de postzegel uit het DSP papier en plakte het op de effen postzegels.

De Pear Pizzazz met witte thank you vertaalde ik naar de Amazing Thanks dies. In Basic White stanste ik de thanks en you en in Pear Pizzazz stanste ik de omlijning ervan. Omdat ik geen thank maar thank nodig had, knipte ik uit beide gestanste onderdelen de laatste S weg.

De witte takjes op de voorbeeldkaart werden bij mij twee gestanste takjes uit de Forever Florishing Dies die ik stanste uit Basic White. Daarmee had ik al mijn componenten verzameld. Vervolgens heb ik gespeeld met de layout totdat ik tevreden was en ik alles op de kaartbasis kon plakken.

Zo zie je maar dat de catalogussen van Stampin’Up! ook gebruikt kunnen worden als inspiratie voor je eigen kaartjes ook al heb je de producten uit de kaart niet.