Op deze kaart staan de Pansy Dies (behorend bij de Vrolijke viooltjes stempelset) centraal.

De kaart begon met het maken van de regenboog achtergrond. Met blending brushes en de kleuren Melon Mambo, Mango Melody, Granny Apple Green en Pacific Point maakte ik een kleurverloop op een stuk Basic White kaartkarton van 10.5 bij 14.8 cm. Toen ik tevreden was met het resultaat sneed ik het stuk terug naar 9.5 x 13.8 cm. De randjes van je geblende kaartkarton zijn namelijk vaak niet zo mooi. Door dus op een groter stuk te beginnen kun je de lelijke stukken nog wegsnijden. Ook sneed ik nog een stuk Basic White kaartkarton in de maat 9.5 x 13.8 cm.

De twee paneeltjes heb ik op elkaar gestapeld en samen met een van de Basic Border Dies door mijn (grotere) stans en emboss machine gedraaid. (in de gebruikte onderdelen hieronder zie je alleen de kleine stans en emboss machine). Door ze gezamenlijk te stansen weet ik zeker dat de twee onderdelen straks precies passen.

Toen ik toch aan het stansen was heb ik de onderdelen van mijn viooltjes gestanst met de Pansy Dies. Hiervoor gebruikte ik Granny Apple Green voor de blaadjes en Mango Melody voor de viooltjes. Door met een sponge dauber en Mango Melody, Granny Apple Green en Witte inkt over de onderdelen te gaan kon ik kleurverschil maken waardoor er wat meer dimensie in de bloem kwam.

Op mijn achtergrond stempelde ik met Mango Melody inkt nog een spreukje. Deze komt uit Natuurlijk voor Altijd, ik vond hem perfect passen bij mijn kleurige kaart.

Toen ik alle onderdelen klaar had kon ik alles gaan plakken. De twee delen achtergrond plakte ik eerst met wat plakband aan de achterkant aan elkaar. Daarna kon ik er stroken Foam Adhesive Sheet achter plakken en opplakken op mijn kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Het grote viooltje plakte ik met wat dimensionals op de kaart en de blaadjes en het kleine viooltje lijmde ik er vervolgens half achter.

Het idee voor deze kaart kreeg ik van demonstratrice Chris Smith.