Ook zonder stansen kun je de Vrolijke viooltjes stempelset prima gebruiken. De viooltjes zijn namelijk heel gemakkelijk te knippen.

Op Makkelijke Maandag probeer ik kaartjes te maken waarbij ik niet te veel gebruik maak van allerlei producten en zeker niet gebruik te maken van de Stans- en Embossmachine. Die machine geeft je ontzettend veel mogelijkheden, maar is ook een prijzig onderdeel van je hobby-spulletjes die je in het begin van je hobby misschien nog niet wilt besteden. Maar dat wil niet zeggen dat je geen kaartjes kunt maken met losse onderdelen. Zeker de viooltjes zijn namelijk heel gemakkelijk te knippen en dus heb je die Stans- en Embossmachine nog niet nodig.

Voor dit kaartje gebruikte ik een kaartbasis van Evening Evergreen, maar een Extra Stevig Basic White kaartkarton had ook gekunnen. Daarop zit een paneeltje van het Texture Chic DSP. Uit 1 vel DSP kun je 6 van deze paneeltjes snijden dus genoeg mogelijkheden om heel veel kaartjes te maken met 1 pak DSP.

Op een stuk Basic White kaartkarton stempelde ik de kleine viooltjes uit de Vrolijke Viooltjes stempelset. Ik stempelde 3 viooltjes met Orchid Oasis inkt en stempelde de viooltjes daarna nog een keer af zonder nieuwe inkt te pakken. Hierdoor krijg je verschillende kleuren met dezelfde inkt! De hartjes van de viooltjes zijn met Starry Sky inkt gestempeld. De blaadjes heb ik daarna gestempeld met Soft Succulent en Evening Evergreen inkt. Nu had ik de viooltjes natuurlijk kunnen uitstansen, maar ik heb ze deze keer uitgeknipt om te laten zien dat dit helemaal niet moeilijk is. Het hoeft echt niet zo heel precies, de witte randjes rond mijn viooltjes zijn ook niet allemaal perfect even breed. Maar dat valt helemaal niet meer op als je kaartje af is! Dat uitknippen van onderdelen wordt Fussy Cutting genoemd.

Op een strookje Soft Succulent stempelde ik daarna de spreuk met Evening Evergreen. Het uiteinde van het strookje ponste ik met de Banners Pick-a-Punch zodat er een mooi eindje aan zit, maar dit zou je dus ook met een schaar kunnen knippen. En daarmee had ik al mijn onderdelen bij elkaar om de kaart te maken.

Door de viooltjes op te plakken met lijm, glue dots en dimensionals krijg je verschillende hoogtes in je ‘boeketje’. De blaadjes heb ik aan een kan voorzien van lijm en geplakt zodat ook hier de buitenste randjes wat op kunnen krullen. En het strookje tekst kreeg ook een golfje. Het strookje zit maar op 2 plaatsen vastgeplakt op de kaart zodat het net lijkt alsof het een lintje is. Op deze manier kun je dus heel veel diepte in je kaartje maken.