Een van de maandelijks terugkerende thema’s van de Facebook live van mijn upline Leonie François is Case the Catalogue. Dit is mijn inzending van deze maand.

Op pagina 49 van de jaarcatalogus vind je de kaart op de foto hier links. Dit was de kaart die we als ‘opdracht’ kregen om te CASE’n. CASE betekent Copy And Share Everything. Maar tijdens Case The Catalogue ben je eigenlijk vrij om op basis van de opgegeven kaart je eigen interpretatie te geven. Je gebruikt dezelfde kleuren, dezelfde producten of dezelfde layout maar je hoeft de kaart dus niet perfect te kopieren.

Ik heb deze stempelset niet in mijn bezit, maar dat maakt voor deze challenge dus niks uit! De kleine pinda’s op de achtergrond van deze kaart zou ik gaan vervangen door een andere kleine stempel, maar welke heb ik daarvoor? Ik keek door mijn verzameling stempels en zag een stempelset die ik nog niet gebruikt had : Trimming the Tree. Het is juni en Kerst is nog ver weg, maar waarom niet?

Ik wilde wel graag een zelfde kleurencombinatie aanhouden en dus heb ik de kleur van het olifantje en de achtergrondkleur omgewisseld. De basiskaart is dus Smokey Slate geworden en omdat het voorbeeld een vierkante kaart is sneed ik mijn kaartkarton op 13,5 x 27 cm en rilde hem half door waardoor ik een kaartvoorkant van 13.5 x 13.5 cm overhield. De kleine kerstballen stempelde ik daarna met Smokey Slate over de voorkant van de kaart (in het midden hoeft niet, daar komt toch nog wat overheen).

Daarna sneed ik een vierkant van 10 cm uit Basic White kaartkarton en daar stempelde ik de kerstboom op in de kleuren Soft Succulent en Evening Evergreen. De boom kreeg een pot van Smokey Slate en de kerstverlichting en piek stempelde ik met Daffodil Delight. Dit paneeltje plakte ik met dimensionals op mijn kaartbasis.

Tot slot sneed ik nog een strookje Pale Papaya kaartkarton en hierop stempelde ik met Smokey Slate inkt de tekst Happy Hollidays op. Dit strookje plakte ik met lijm op het Basic White paneeltje. Wat vinden jullie? Is mijn challenge gelukt?

Zo zie je maar dat de catalogussen van Stampin’Up! ook gebruikt kunnen worden als inspiratie voor je eigen kaartjes ook al heb je de producten uit de kaart niet.