Welkom bij de Stampin’ Hop! bloghop van juni! Deze maand hebben we een kleurenchallenge : Zwart, Wit en 1 kleur!

Een bloghop is een gedeelde lijst van links naar meerdere blogs waardoor je van de ene blog naar de volgende kunnen ‘hoppen’. Deze bloghop komt maandelijks op de derde vrijdag van de maand om 14:00 online.

Ik moest even goed nadenken over deze challenge want meestal gebruik ik meerdere kleuren in mijn kaarten en dus was dit even uit mijn normale comfort-zone.

De Sending Smiles stempelset en bijbehorende stansen zijn mijn bundel van deze maand en dus besloot ik daar een kaartje mee te maken. De bloemen in de stempelset zijn natuurlijk in allerlei kleuren te stempelen, maar je kunt er ook mooie silhouetten mee stempelen. En dat is precies wat ik gedaan heb.

Mijn kaartbasis is gemaakt van Parakeet Party kaartkarton. Daarop zit een mat van Basic Black kaartkarton. Uit Basic White kaartkarton sneed ik eerst een stuk van 14.8 x 10.5 cm. Met een blending brush en Parakeet Party inkt maakte ik een soort ombre effect van donker onderin en lichter naar boven toe. Toen dat klaar was heb ik de randjes (die zijn meestal niet zo mooi na het blenden) afgesneden zodat mijn paneel 13.8 x 9.5 cm groot werd.

Om echt zwart te kunnen stempelen kun je het beste een Stamparatus gebruiken. Dat is een hele handige stempelhulp waardoor je meerdere keren op dezelfde plek kunt stempelen. Als je uit de hand stempelt is dat bijna onmogelijk. En een enkele afdruk met zwart is soms niet perfect zwart. Met Stazon zwarte inkt stempelde ik de bloem en tekst op mijn paneel. Toen dat klaar was kon ik het op mijn kaart met mat plakken. Ik maakte de kaart af met zwarte dots.

Voor nog meer inspiratie kun je klikken op een naam in het lijstje hieronder. Er zijn nog 6 andere deelnemers aan deze bloghop die jou heel graag willen inspireren met hun interpretatie van deze kleurenchallenge :

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Leonie François – www.prulleke.nl
3. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
4. Marlieke – Stampin’ Adventures
5. Stampintime met Relinde
6. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl
7. Marieke Bart – De Stempelcoach

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.