Ik keek deze week naar mijn jurkje en dacht: dat is best een leuke techniek om op een kaart te doen!

De stof van het jurkje bestaat uit grote rode bloemen in een zwarte achtergrond. En dat deed me denken aan de Josephs Coat techniek. Hierbij stempel je eerst met doorzichtige embossingpoeder op je kaart om daarna met een donkere inkt eroverheen te gaan. De donkere inkt hecht niet op het embossingpoeder en daardoor blijft je gestempelde afdruk zichtbaar.

Op een paneeltje Poppy Parade kaartkarton stempelde ik met Versamark inkt de verschillende bloemen uit de Sending Smiles stempelset. Daarna bestrooide ik het geheel met Clear embossingpoeder en verhitte dit met mijn heattool. Het resultaat zijn een glanzende rode bloemen op een net zo rode achtergrond. Vervolgens heb ik mijn Memento zwarte stempelkussen over het kaartkarton gewreven zodat de rest van het Poppy Parade kaartkarton waar geen embossing op zit volledig zwart kleurt. Daarna heb ik met een droge doek de zwarte inkt van de embosste delen afgewreven. En zie daar het resultaat!

Rondom het paneeltje heb ik nog een mat van Basic Black kaartkarton gemaakt waar ik mijn bewerkte paneeltje op plakte. Vervolgens ging dit met dimensionals op de Poppy Parade kaartbasis.

Voor de spreuk stempelde ik met de Memento zwart inkt een spreuk uit Sending Smiles op een reststrookje Real Red. Daarna stanste ik het uit met een van de stansen uit de Sending Dies. Ook dit ging met dimensionals op de kaart.

Wat vinden jullie? Is de interpretatie van mijn jurkje gelukt??