Ik heb nog best wat Abstract Beauty DSP wat eind deze maand uit de catalogus gaat. Tijd voor een One Sheet Wonder!

Als je op zoek gaat op Pinterest naar ontwerpen voor een One Sheet Wonder, dan komt je voornamelijk ontwerpen tegen die bedacht zijn met DSP wat 12″x12″ of 6″x6″ is en heel af en toe een ontwerpje op basis van een A4’tje. Dit Abstract Beauty DSP is 4″x6″ maar dat is geen probleem. Ik ben op zoek gegaan naar One Sheet Wonder ontwerpjes die beginnen met het doormidden snijden van een velletje 6″x6″. Want ik kan mijn Abstract Beauty DSP ook snijden op 3″x6″. Zo’n ontwerpje heb ik gevonden bij Pat’s Card Corner. Ik koos dus twee ontwerpjes uit het Abstract Beauty DSP, sneed ze op maat en daarna gebruikte ik het ene design voor de bovenste helft en het andere design voor de onderste helft van onderstaand snijpatroon.

Daarna was het tijd voor het snijden van de matten (zie Pat’s Card Corner als je daarvoor ook een snijpatroon wilt hebben, over het algemeen snijd je een mat een kwart inch groter dan je DSP). Het ene design kreeg Night of Navy kaartkarton en het andere design kreeg Balmy Blue kaartkarton.

Alle kaartbasissen zijn gemaakt met Extra Stevig Basic White kaartkarton en zijn halve A4’tjes. Op die kaartbasissen heb ik de wat neutralere designs gekozen uit het DSP als achtergrond. Een aantal van mijn designs kregen wat Gold Shimmer Ribbon mee als extra accent. Als tekst gebruikte ik de Happiness Abounds stempelset en zwarte Memento inkt.

En zo had ik in een mum van tijd 6 kaarten af! One Sheet Wonder kaarten zijn heel geschikt als je nog niet heel veel spulletjes hebt. Je kunt met een pak DSP, bijbehorende kleuren kaartkarton (in mijn winkeltje kun je ze ook per velletje kopen in plaats van een heel pak ineens), een pak Basic White en een tekst stempel met zwarte inkt al hele leuke kaarten maken! Wil je liever eerst producten uitproberen, boek dan een workshop bij mij en dan maken we zo’n One Sheet Wonder samen!