Met deze kaart doe ik mee met de CASology 404. Het is een combinatie van oud en (heel) nieuw!

Als demonstratrice heb ik de mogelijkheid om een maand eerder de nieuwe catalogi in te zien EN te bestellen. In juli komt de nieuwe najaarscatalogus uit inclusief 2 maanden Sale-a-bration. Dit kaartje heb ik gemaakt met een van de Sale-a-Bration artikelen : De stansenset Tree Lot Dies. Deze stansenset combineert met een stempelset uit de nieuwe najaarscatalogus en volgens de catalogus zou je met de bundel kerstkaarten kunnen maken. Maar als ik een caravan zie, dan denk ik niet aan kerst! Dan denk ik aan vakantie, zon en vrijheid.

Volgende maand gaat een collega waar ik een paar jaar mee samengewerkt heb met pensioen. Hij mag dan gaan genieten van heel veel zon en vrijheid en dus maakte ik alvast een kaartje voor hem. Het past ook perfect bij de CASology challenge nummer 404. Een Clean-And-Simple kaartje in het thema ‘Ride’ (vervoersmiddel). Een CAS-kaartje is vaak met maar 1 hoofdafbeelding (of een aantal dezelfde kleine afbeeldingen naast elkaar) met een heleboel lege ruimte eromheen en niet te veel laagjes en bling.

Voor dit kaartje gebruikte ik een notecard (uit de Notecards & Enveloppes). Daarmee had ik mijn kaartbasis en envelop al klaar. Super handig als je vlug even een kaartje wilt maken! De afbeelding is dus een samenstelling van de caravan stansen en het kleine gordijnstansje uit de Tree Lot Dies. Door de caravan een aantal keer uit te stansen (very vanilla en zwart) en de boven- en onderwand van de caravan ook 2 keer te stansen (Mint macaron en een smal strookje retired Wood Textures DSP) maak je de verschillende laagjes waarmee je de caravan kunt opbouwen. De wieldop heb ik met een witte gelpen in gekleurd en achter de rampje zit nog een stukje Smokey Slate kaartkarton.

Zoekend in mijn voorraadje stempels kwam ik erachter dat ik geen actuele stempelset heb die over pensioen gaat. En dus moest ik in mijn voorraadje retired stempelsets kijken naar een geschikte tekst. Deze vond ik in de set Volop Vrienden. Ik stempelde de tekst met Mint Macaron inkt direct op mijn kaartbasis en met dimensionals plakte ik de caravan erboven. En klaar is mijn CAS-kaartje.