Vanavond om 20:00 is Leonie François weer live gegaan op Facebook met een TicTacToe challenge. Dit is mijn inzending.

Hier links zie je het bord waarop we een winnende lijn moeten kiezen waarmee we een kaart gaan maken. In mijn geval koos ik voor witte inkt – Retired Jan-Jun mini catalogus – Fun Fold.

Ik begon mijn kaart deze keer met het uitstansen van de voorkant van de kaart met daarin het kijkvenster en de roterende cirkel. De stansen vind je in de stansenset Give it a whirl. De voorkant van de kaart is Tahitian Tide en het formaat ervan bepaalde vervolgens de maat van mijn basis kaart die ik sneed uit een vel Starry Sky kaartkarton. Eerder had ik uit datzelfde kaartkarton ook al de roterende cirkel gestanst.

Op de cirkel stempelde ik vervolgens met 4 stempels uit Rainbow of Happiness en witte inkt de verschillende ‘weertypes’ : regen, mist, sneeuw en hartjes. Vervolgens kon ik met een splitpen de cirkel bevestigen aan de voorkant van de kaart. Achter de cirkel heb ik een vierkantje foam adhesive sheet geplakt waarbij ik aan de onderkant het schutvelletje heb laten zitten. Op dit manier zakt de kaart niet in het midden door. Langs de randen van de voorkant van de kaart plakte ik daarna Foam Adhesive strips waarbij ik ervoor zorgde dat de cirkel overal vrij kon draaien. Dit geheel kon daarna op de kaartbasis.

Net zoals de hiervoor gebruikte Rainbows of Happiness gaat ook de bijbehorende stansenset Brilliant Rainbow Dies uit het assortiment aan het einde van deze maand. Ik gebruikte de grote regenboog stans om met de kleuren Granny Apple Green, Daffodil Delight, Mango Melody en Poppy Parade kaartkarton de verschillende onderdelen van de regenboog te stansen. Deze plakte ik daarna op de voorkant van mijn kaart. De rode strook zit gewoon geplakt, de oranje strook heeft glue dots om het _iets_ te verhogen. De gele strook heeft dubbele glue dots om het nog een beetje hoger te maken en de groene strook heb ik met dimensionals geplakt. De splitpen die eronder verstopt zit moet namelijk ook kunnen draaien.

Ik vond het geheel daarna nog wat kaal. Er zat ook nog geen spreuk op de kaart. Dus heb ik even gekeken naar een spreuk die ik over het kijkvenster heen kon plaatsen. Het werd Hello uit de Sentimental Swirls stempelset die ik met witte inkt op een strookje Basic Black kaartkarton heb gestempeld. Alleen aan de buitenrandjes heb ik een glue dot gedaan zodat ik het strookje ook alleen op de voorkant van de kaart kon bevestigen.

Wat vinden jullie? Is dit een vrolijk kaartje of niet?