Het is je misschien al opgevallen: mijn foto’s hebben een andere achtergrond. Lees hieronder waarom:

Ik heb in huis een hobby-hoekje in een rommelkamertje op de eerste verdieping van ons huis. In dat rommelkamertje staan voornamelijk allerlei kasten en in een hoekje heb ik een klein buro’tje staan waar ik mijn kaartjes knutsel. De afgelopen (bijna) 2.5 jaar was dat ook mijn werkplek omdat ik niet naar kantoor mocht.

Sinds begin mei ben ik weer fulltime naar kantoor en is mijn hoekje weer echt een hobby hoekje. Op de lage kast die achter me staat heb ik de afgelopen jaren een aantal plastic ladenkasten gehad waar ik mijn kaartkarton in bewaarde. Maar ik vond het altijd erg rommelig. En dus besloot ik begin deze maand om mijn oude ladenkastjes te vervangen door een aantal Kalax kasten van Ikea. Ik had maar plaats voor een kast van 3×3 blokken maar die verkoopt Ikea niet. En dus werden het 3 kasten van 1×3 blokken. Deze heb ik op zijn kant op elkaar gestapeld en tadaaaaa mijn nieuwe knutselwand!

De onderste rij heb ik voorzien van extra ‘dividers’ waardoor ik er nu al mijn kaartkarton, basic white, very vanilla, basic black en printer papier in kan bewaren. Naast de pakken gekleurd kaartkarton heb ik telkens een insteekhoesje met restjes van die kleur staan. Heb ik een klein stukje van een kleur nodig, dan grijp ik dus eerst het insteekhoesje om te kijken of ik daar nog iets van kan gebruiken.

De rij erboven heeft links ook nog een vakkenindeling waardoor ik daar mijn retired kleurkarton, catalogussen en mijn DSP wat nu in de catalogus staat overzichtelijk kan plaatsen. In het middelste vak zitten mijn inktrefills, Stampin’ Blends markers en Stampin’ Write markers. Ook heb ik hier inmiddels een doosje met enveloppes in staan zodat ik ook deze vlug bij de hand heb.

En dan het vak in de middelste rij rechts. Het is een klein beetje te zien op de foto, maar dit is dus mijn nieuwe ‘foto-studio’ ! Ik had een light-box met bovenin twee led-strips voor lekker veel wit licht. Dat was echter vaak een heel gedoe om daar een foto mee te maken omdat ik de light-box niet echt goed kon opbergen zodat de box steeds schever werd en ik mijn kaartjes er niet recht in kon zetten. Ik heb de ledstrips uit de lightbox afgeknipt en aan de bovenkant van mijn kast-vakje geplakt. Tegen de achterkant en zijkant heb ik met een bedrukt vinyl van een witte muur en wat 12×12″ cardboard een mooie achtergrond gemaakt voor mijn foto’s.

Ik ben erg tevreden over het gemak waarmee ik nu mijn foto’s kan maken! Ik zet mijn kaart op een standaardje en kan gewoon foto’s maken. Ik hoef de foto’s niet meer te draaien (dat moest vrijwel altijd als ik de oude light-box gebruikte) en rondom de kaart is nog voldoende ruimte zodat ik wat meer kan spelen met de layout van mijn blog-foto’s.

Wat vind jij van mijn nieuwe achtergrond?