Dit is mijn laatste kaart met mijn bundel van deze maand: Sending Smiles.

Dit keer besloot ik om met mijn water painters te gaan ‘spelen’.

Ik heb een stuk Shimmery White kaartkarton gesneden van 10×14.3 cm waarop ik met de middelste waterpainter en wat Evening Evergreen inkt een achtergrond heb gemaakt. Shimmery White kan wat beter water hebben als normaal Basic White kaartkarton. Het beste zou zijn om Watercolor paper te pakken, maar dat had ik niet zo bij de hand.

Terwijl deze achtergrond lag te drogen stempelde ik op een restje Basic White de steel en bloem uit de Sending Smiles stempelset. Ik gebruikte hiervoor Old Olive en Real Red inkt. Ik stanste de steel en bloem daarna uit met de bijbehorende Sending Dies (even wat Adhesive sheet achter de steel plakken!).

Ook stanste ik met deze Sending Dies het woord Sending uit een stukje Evening Evergreen waar ik foam adhesive sheet achter geplakt heb. Foam adhesive is gemaakt van hetzelfde materiaal als de dimensionals en het geeft daardoor heel veel diepte aan je uitgestanste vorm.

Verder stanste ik een labeltje uit Real Red kaartkarton waar ik met Versamark inkt en wit embossingpoeder de tekst had embossed.

Mijn achtergrond was daarna vrijwel droog dus ik kon met het samenstellen van mijn kaart beginnen.

Om het paneeltje Shimmery White maakte ik wat Windowpane Check ribbon en daarna bevestigde ik het paneel op een kaartbasis van Evening Evergreen. Het rode labeltje plakte ik half over het lint heen en de steel van de bloem kon ik door het gebruikte adhesive sheet ook makkelijk op de achtergrond plakken. De bloem zelf plakte ik met dimensionals op de kaart en daarna was de grootste uitdaging om de smalle letters met foam adhesive erachter op de kaart te krijgen. Het plakt namelijk enorm en je moet eerst zorgen dat alle losse delen weg zijn (de binnenkant van de e, d en g). En terwijl het hele woord dus plakt aan je vingers en volledig vervormt moet je proberen om het toch weer in zijn oorspronkelijke vorm op de kaart te krijgen. Volgens mij is dat redelijk gelukt 🙂

Om de kaart nog wat bling te geven heb ik er wat rode plaksteentjes bij geplakt.