Een kaart waarbij je meteen op je basiskaart je afbeelding maakt en verder geen laagjes gebruikt wordt in het engels een One Layer Card genoemd.

Vooral als je kaart naar het buitenland gaat kan het handig zijn om niet te veel laagjes of bling te gebruiken. De kaart is daardoor het goedkoopst in postzegels (extra laagjes betekent extra gewicht) en de verschillende postsorteermachines zullen je envelop niet kapot maken omdat er geen uitstekende delen zijn.

Je zou denken dat dit soort kaarten niet zoveel dimensie kunnen hebben maar met wat trucjes kun je toch een diepte-effect maken zonder dat je laagjes toevoegt!

Bij deze kaart ben ik begonnen met een basiskaart van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Vervolgens heb ik strookjes Masking Paper gebruikt om telkens een strookje van mijn kaart af te bakenen waarna ik met een blending brush een kleur heb aangebracht beginnend vanaf het midden van de kaart en daarna naar boven en beneden werkend. Het volgende strookje overlapt het vorige strookje een klein beetje waardoor je een kleurige en speelse achtergrond krijgt.

De kleuren die ik hiervoor gebruikt hebt zijn : Sweet Sorbet, Pumpkin Pie, Mango Melody, Parakeet Party, Tahitian Tide, Orchid Oasis en Highland Heather.

Toen de achtergrond klaar was heb ik de stempelset Biggest Wish erbij gepakt en met Stazon inkt (die reageert niet op het mogelijk nog vochtige inkt op waterbasis) de Happy Birthday midden op de kaart gestempeld.

Toen ik zeker wist dat dit allemaal droog was heb ik met Versamark inkt en witte embossingpoeder het woordje friend embossed.

Het idee voor deze kleurige achtergrond heb ik trouwens van Kristina Werner. Ze gebruikt geen Stampin’ Up! artikelen, maar dat maakt natuurlijk niks uit. Een goed idee is een goed idee!