Met deze kaart doe ik mee met de Prulleke kleurcombinatie challenge van deze maand.

Vanaf deze maand heeft mijn upline Leonie François een nieuw maandelijks thema op haar Facebook live – die ze elke woensdag om 20:00 geeft – namelijk een kleurencombinatie. De bedoeling is om alleen deze kleuren te gebruiken in je kaart. Verder zijn dan nog toegestaan om zwart, wit en metallics toe te voegen. Uiteraard mag je ook vellum en glitters gebruiken.

Ik moet zeggen : in eerste instantie vond ik de kleuren combinatie die ze opgegeven had lastig. Wat kan je nu maken met alleen blauw en geel? Ik keek door mijn stempels en zag de stempelsets met de flessen. Ja!! Die gebruik ik!

De Bottled Happiness stempelset is sinds de nieuwe jaarcatalogus in het assortiment. De Vintage Christmas is een stempelset die in de najaarscatalogus staat. Er zitten wat tekst-stempels in die verwijzen naar kerst maar verder vind ik de stempels uit die set ook heel goed buiten kerst bruikbaar! En het leuke is, dat ik met deze twee stempelsets samen 3 verschillende vormen van flessen kon stempelen.

Op een restje Basic White stempelde ik met So Saffron, Balmy Blue en Pacific Point inkt de verschillende flessen. Alleen de grootste fles kon ik uitponsen met de Vintage Bottle Punch, de andere flessen heb ik uitgeknipt.

Ook heb ik de bloemen gestempeld met Pacific Point en de blaadjes er omheen in Crushed Curry en So Saffron. Helaas is dat kleurverschil op de kaart niet zo duidelijk te zien. Ook de bos bloemen knipte ik daarna met de hand uit.

Als basiskaart heb ik een half A4-tje Extra Stevig Basic White kaartkarton gebruikt. Om te bepalen hoe groot ik de achtergrond voor mijn flessen wilde hebben, heb ik gebruik gemaakt van Kylie Bertucci’s Card Templates. Dat is een PDF die je kunt downloaden waarna je zelf je gekleurde kaartkarton snijd in de maat die Kylie opgegeven heeft. Deze set aan formaten kun je dan gebruiken om visueel te bepalen hoe groot je achtergrond moet zijn. Ik merk dat ik dat visuele echt nodig heb. In mijn geval werd het dus het formaat “Balmy Blue” voor de onderste mat met daarop het formaat “Blushing Bride” voor het Silver & Gold 6″x6″ DSP wat nu in de Sale-a-Bration gratis meebesteld mag worden bij een bestelling vanaf 60 euro.

Ik plakte de twee matten op elkaar en plakte daarna ook de grootste fles daarop. Met dimensionals maakte ik daarna de andere flessen en de bloemen op de kaart vast. Het hele paneel heb ik daarna met dimensionals vastgemaakt op de kaartbasis.

De kaart heeft (nog) geen spreuk gekregen want ik wist nog niet waar ik hem voor zou gaan gebruiken. Dit zou een beterschapskaartje kunnen worden of zomaar een kaartje. Als ik de kaart ga versturen kan er dus nog een spreukje aan de binnenkant van de kaart gestempeld worden.