Mijn inspiratie komt soms van hele rare plekken. Zo zag ik deze gebaksdozen van de Jumbo en dacht : wat een leuk patroontje!

Als iemand in ons huis een examen haalt dan moet diegene trakteren op gebak. Vlak voor mijn vakantie slaagde ik voor het Microsoft Certificaat Data Engineering on Microsoft Azure (DP-203) en dus moest ik gebak gaan halen. Bij de Jumbo kocht ik wat lekkers en terwijl ik de dozen in de koelkast zet denk ik : wat een leuk patroontje op die doos! Daar maak ik een kaart van!

Omdat de doos ook een langere vorm heeft besloot ik een slimline kaart te maken. Daarvoor snijd je een stuk kaartkarton (in mijn geval Sahara Sand) van 20cmx21cm en rilt deze op 10 centimeter zodat je een kaartvoorkant overhoudt van 10cm x 21cm.

Uit Basic Black, Basic White en Daffodil Delight stanste ik vervolgens verschillende maten hartjes. Deze zitten in de Teacup Dies die horen bij de Thee en Troost stempelset.
Op een restje Daffodil Delight stempelde ik daarna met zwarte Memento inkt het theekopje en het thee-labeltje met tekst tempelde ik op een restje Sahara Sand. Het kopje en het labeltje kon ik ook uitstansen met de Teacup dies.

Het labeltje niette ik vervolgens vast aan een klein stukje wit bakkerstouw en dit plakte ik aan de achterkant van het kopje met wat plakband vast. Het kopje en het labeltje plakte ik daarna met dimensionals op de kaartbasis. Daarna kon ik de hartjes willekeurig verdelen over de kaart en deze heb ik daarna vastgeplakt met lijm.

Lijkt de kaart een beetje op de gebaksdozen?