Vorige maand maakte ik tijdens de Prulleke Workshopdag een Correspondentiedoos. Vandaag maakte ik er een bijpassende Sticky Notes omslag bij.

In de correspondentiedoos zitten verschillende vakjes. Er is een klein vakje voor 2 pennen. Daarnaast zit een vakje met tabjes voor elke maand. Achter dit tabje kun je adreskaartjes steken waarop je de namen en data van de speciale gelegenheden hebt geschreven van de personen die op 1 adres wonen. Aan het begin van de maand haal je alle kaartjes van de betreffende maand eruit en maakt hiervoor kaartjes. Daarna kun je het kaartje verzetten naar de eerstvolgende maand waarop een speciale gelegenheid is. Achterin de doos passen de kaarten die je deze maand moet gaan versturen. Op deze manier vergeet je nooit meer een kaartje te sturen!

Als ik een kaart maak dan schrijf ik niet in de kaart. Ik plak er een sticky note in waarop ik met een stempel heb aangegeven dat de ontvanger de kaart mag doorsturen als hij/zij dat wil door mijn sticky note eruit te halen en zelf de kaart door te sturen. Deze stempel zet ik in een van de kleuren van de kaart zodat het een geheel wordt. Ik heb dus altijd een blokje sticky notes bij mijn adressen. En dan is het natuurlijk wel zo mooi om daar een mooie omslag voor te maken!

Eigenlijk was het helemaal niet moeilijk. Mijn sticky notes hebben een afmeting van 12.5 bij 7.5 cm. Dat betekent dus dat ik een stuk van 12.7 bij 16.4 cm uitsneed uit een stuk Melon Mambo kaartkarton. Deze rilde ik vervolgens aan de lange kant op 7.6 cm aan beide zijden. En daarmee was de basis van de omslag al klaar!

Met Tear’n’Tape plakte ik het achterste velletje van het Sticky Notes blokje in mijn omslag. Daarna versierde ik de voorkant door een stukje Hues of Happiness DSP te snijden van 7.1 bij 12.5 cm. Op wat strookjes Mango Melody en Flirty Flamingo stempelde ik met de Alphabest stempelset de woorden Sticky en Notes. De zijkanten kregen een mooi randje door de Lovely Labels Pick-a-Punch. Daarna plakte ik de strookjes met lijm op de voorkant van mijn omslag.

Wil je weten hoe ik de Correspondentiedoos maakte? Neem dan contact op met Leonie François (Prulleke).