Dit is de kaart waarmee ik mee doe met Prulleke’s Case the Catalogue.

Op pagina 10 van de Sale-a-Bration brochure staat de kaart die je hier links ziet. Dit is de kaart die de basis vormt van de inspiratie.

Zoals je ziet heb ik de basis gelijk gehouden maar heb ik het ontwerp wel een kwartslag gekanteld: een kaartbasis van Coastal Cabana met daarop een strook Basic White kaartkarton en daarop een stuk Silver & Gold 6″x6″ DSP. Dat DSP heb ik met blending brushes en de inktkleuren Coastal Cabana en Crushed Curry eerst van een kleurtje voorzien.

Ook gebruikte ik een stuk Bakers Twine (uit de Essential pack) maar de rest besloot ik toch echt wel anders te doen. De drie keer Hey op de voorbeeldkaart werden bij mij 3 kerstbomen die uit de Spruced Up stempelset komen. Ik heb ze met Versamark gestempeld op Crushed Curry, Coastal Cabana en Bermuda Bay kaartkarton en daarna wit embossed. Je zou de bomen kunnen uitknippen, maar ik heb ze uitgestanst met de bijbehorende stansenset Spruced Up Outline Dies.

De 3 bomen hebben een ‘grond’ gekregen omdat ik de tekst Merry op een strookje Coastal Cabana stempelde (met Bermuda Bay inkt) en de tekst Christmas heat embosste op een strookje Bermuda Bay. Achter de twee strookjes plakte ik eerst het bakers twine (dat gaat makkelijk als je eerst een streep Seal op de kaart doet, dan kun je daar je touw makkelijk indrukken. De twee stroken plakte ik eerst een beetje over elkaar heen en daarna plakte ik ze met dimensionals op de kaart.

Tot slot plakte ik de 3 bomen op (gedeeltelijk met dimensionals en op de stroken met lijm).

Ik ben erg tevreden over deze kerstkaart. Het is een van de eerst kerstkaarten die ik dit jaar maak en dat is voor mij vrij uitzonderlijk. In de voorgaande jaren had ik tegen deze tijd toch al de helft van de kerstkaarten die ik nodig heb al klaar. Maar dat komt de komende tijd vast nog wel goed!

Meestal post ik mijn Prulleke kaarten in de avond omdat ik ze vrijwel tegelijk met de uitzending van Prulleke’s Facebook live wil laten zien. Vandaag is dat anders want vorige week liet Leonie (Prulleke) weten dat ze deze uitdaging pas op 10 augustus gaat uitzenden. Wil je dus zien wat Leonie zelf maakt op basis van de voorbeeld kaart of ben je benieuwd wat andere deelnemers aan deze uitdaging hebben gemaakt, kijk dan volgende week woensdag om 20:00 naar de Facebook live.