Vandaag wou ik een kaart maken met de Shimmery White embossing paste. En zoveel glinstering vraagt om een kerstkaart!

Het duurt nog even voordat het Kerstmis is, maar mijn ervaring leert dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met je kerstkaarten te maken! Op die manier hoef je niet te stressen als het november is! En dus begin ik nu langzaam aan met af en toe een kerstkaartje te maken. De nieuwe stempels in de najaarscatalogus vragen om gebruikt te worden dus ik doe het graag!

Bij mijn laatste grote bestelling had ik de Shimmery White Embossing pasta gekocht. En shimmery (glanzend) is deze pasta zeker! Omdat ik iets met deze pasta wilde maken moest het wel een kerstkaart worden. De pasta deed mij denken aan sterren en die deden me weer denken aan een stans uit de Labels Aglow dies. Wat als ik nu een stencil zou maken zodat ik daarna de embossingpasta daaroverheen kon doen? Ik heb een velletje window sheet gepakt en midden daarom de grote rechthoekige stans op uitgestanst. Toen ik alle bolletjes had verwijderd had ik een perfecte stencil!

Sterren passen het mooist op een donkerblauwe achtergrond en dus pakte ik een stuk kaartkarton van 9 x 12.3 cm in de kleur Night of Navy. Ik plaatste mijn window sheet op de kaart en met een paletmes smeerde ik een klein beetje embossingpasta door de stencil op de kaart. Daarna draaide ik de kaart om en deed ik hetzelfde nog een keer.

Terwijl het blauwe paneel kon drogen heb ik een iets groter paneel uit Gray Granite kaartkarton uitgesneden. Hier stempelde ik met Night of Navy inkt de tekst uit de Brightest Glow stempelset. Daarna kon ik de tekst uitstansen met een van de coordinerende stansen uit de Labels Aglow dies. Dat spaart me een stukje kaartkarton uit want niemand ziet dat er een stukje ontbreekt uit de grijze achtergrond achter mijn blauwe paneeltje 😉

Ik had al besloten dat ik een Pear Pizzazz kaartbasis wilde hebben. Aan de binnenkant stempelde ik alvast een tekst die ik wel vond passen bij de sterren aan de voorkant.

Toen ik alles op elkaar had gelegd vond ik dat er nog iets ontbrak. Het labeltje kon nog wel een touwtje gebruiken. Nu is er geen Pear Pizzazz bakers twine. dus dacht ik wel even een stukje wit bakers twine te kleuren met een Pear Pizzazz Stampin’ Blends marker. Maar die is er ook niet (niet alle 50 kleuren hebben een bijbehorende alcohol marker) maar de lichte Old Olive kwam redelijk dicht in de buurt. En zo kreeg ik toch nog mijn groene touwtje door mijn labeltje!

Ik ben erg blij met het eindresultaat. De stencil ga ik in ieder geval bewaren zodat ik er later nog een keer een kaartje mee kan maken!