Deze maand ga ik een aantal kaarten laten zien gemaakt met de Thee en Troost bundel. Vandaag in combinatie met de Floating Frame techniek.

Mijn kaartje begon met een vel Basic White kaartkarton waarop ik de theekopjes, bloemetjes en blaadjes uit de stempelset heb gestempeld in de nieuwe In Color kleuren : Starry Skye, Orchid Oasis, Tahitian Tide, Parakeet Party en Sweet Sorbet.

Vervolgens heb ik deze afbeeldingen allemaal uitgestanst met de bijbehorende Teacup Dies. Daarna heb ik de afbeeldingen op mijn werkblad neergelegd zodat de kopjes, bloemetjes en blaadjes door elkaar heen lagen, elkaar niet overlapten en er niet te veel ruimte tussen de onderdelen was. Toen ik tevreden was over de verdeling heb ik er Glad Press’n Seal overheen gedrukt. Dat is een soort huishoudfolie die aan een kant een beetje plakkerig is zodra je er druk op uitoefent. Het is ideaal materiaal om deze techniek mee te doen!

Met een grote stans uit de Deckled Rectangle Dies samen met een rondje uit de Stylish shapes dies zocht ik vervolgens een mooie verdeling uit en dat geheel draaide ik door de Cut en Emboss machine.

Omdat de Press ’n Seal er nog op zit blijft alles perfect op zijn plaats! Ik haalde alles weg buiten de grote rechthoek en in de cirkel waarna ik aan de achterkant van elk onderdeel Stampin’ Dimensionals plakte. Dit kon ik daarna heel gemakkelijk op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton plakken. Toen ik daarna voorzichtig het Press ’n Seal weghaalde leek het alsof alle onderdelen perfect op de kaart zweefden.

Uit een restje Basic White stanste ik daarna nog een iets kleiner rondje uit en deze bestempelde ik met een spreuk uit de Thee en Troost stempelset met Tahitian Tide inkt. Deze plakte ik met dimensionals in de ronde uitsparing die ik had gemaakt.

Om er een klein beetje bling aan te geven heb ik tot slot de Rhinestone basic jewels gebruikt op de plaatsen waar ik toch nog wat opvulling nodig had.