Vandaag laat ik jullie deze leuke Fun Fold zien. Een speciale gatefold kaart samen met de Thee en Troost bundel.

Het idee voor deze kaart kwam van Jennifer McGuire, een kaartenmaakster die altijd hele leuke ideeen heeft. En deze keer dus deze speciale gatefold kaart. Normaal gesproken begint een gatefold kaart als een normale kaart maar in plaats van een vouw in het midden maak je dan twee vouwen op 1/4 en 3/4 van de kaart zodat je een soort ‘poort’ krijgt (gate in het Engels). Daarna plak je op de ene helft je ‘blikvanger’ en klaar is je kaart. In dit geval zit de blikvanger vast aan de gatefold kaart.

En dat betekent dat je meer kaartkarton nodig hebt dan voor een normale kaart. Dat is ook precies de reden waarom ik voor een vierkante kaart heb gekozen. De grootste kaartbasis die ik kon knippen is namelijk 12″ (van het Basic White 12″x12″ kaartkarton) en dus sneed ik daar een stuk van 10cm x 30 cm en maakte vouwlijnen op 5, 10, 20 en 25 centimeter.

Uit een restje Soft Seafom kaartkarton stanste ik een cirkel met de Stylish Shapes Dies en deze sneed ik daarna doormidden om beide helften elk op de buitenste flappen te plakken. Daarna knipte ik de buitenste flappen langs de vouwlijn en de halve geplakte cirkel af. Als achtergrond koos ik voor een stukje uit het Design a Daydream DSP. Ik vind de ruitjes echt passen bij mijn thee-thema.

Op een restje Basic White kaartkarton stempelde ik vervolgens het theekopje in Gorgeous Grape inkt, de takjes in Old Olive ink en de bloemen in Melon Mambo inkt. Ook stempelde ik de tekst met Gorgeous Grape op een smal strookje Melon Mambo kaartkarton. Ik stanste de gestempelde figuren uit met de bijbehorende stansenset Teacup Dies en het strookje tekst kreeg schuine zijkantjes.

Vervolgens kon ik alles opplakken. De bovenkant van het theekopje plakte ik tegen de vouwlijn aan. Hetzelfde deed ik met de onderkant van de takjes. De bloemetjes heb ik met mini-dimensionals op de takjes geplakt. Op de bovenste helft van het tekststrookje deed ik wat Tear-n-Tape zodat ik zeker wist dat het zou blijven plakken. Tot slot plakte ik nog wat Glossy Dots op de kaart.