Door wat inkt op je embossingfolder te doen voordat je gaat embossen krijg je dit leuke effect.

Een embossingfolder is een prachtige manier om een achtergrond te maken met relief. Maar dat is soms niet heel erg zichtbaar. Als je eerst met je inktpad over de opgeheven kant van je embossingfolder wrijft en daarna heel voorzichtig je kaartkarton in de embossingfolder legt en het geheel door de Cut- & Embossmachine haalt dan embossing en stempel je tegelijkertijd.

In mijn geval koos ik voor de Brick and Mortar embossingfolder. Ik wilde de voegen kleuren dus ik heb gevoeld aan welke kant van de embossingfolder ik de intk moest doen. Ik deed wat Sahara Sand op de Embossingfolder. Daarna heb ik er een paneeltje van 10.5 x 14.8 cm Basic White ingelegd en door de Cut- & Embossmachine gehaald. Het eindresultaat was boven verwachting! Er zitten ook wat ‘vlekken’ op de stenen maar dat vind ik juist mooi. Het lijkt alsof ik een oude verweerde muur heb. Ik sneed nog een halve centimeter van het paneeltje af en plakte de muur op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

De achtergrond wilde ik niet te veel weg laten vallen en dus besloot ik wat bloemen te stempelen uit de Framed Occasions stempelset. Ik had nog Daffodil Delight en Pumpkin Pie inkt op mijn buro van mijn vorige kaart en ook de Parakeet Party inkt heb ik gebruikt voor de blaadjes. Ook stempelde ik nog de tekst op hetzelfde stuk Basic White kaartkarton.

Helaas zijn er geen coordinerende stansen bij de bloemen en blaadjes en dus heb ik deze zelf uitgeknipt. Achter het tekststrookje heb ik nog een smal strookje Sahara Sand geplakt om het iets meer dimensie te geven. (En daarom gooi ik zelfs die hele kleine strips kaartkarton niet weg!) Ik plakte de tekst en bloemen met dimensionals op de kaart en de blaadjes stak ik met wat lijm achter de bloemen. Om het geheel een beetje bling te geven heb ik op elk bloemetje en bij de tekst nog een goudkleurig pareltje geplakt.