Deze kerstkaart voldoet aan de Prulleke kleurencombinatie. Langzaam aan zul je op deze site ook steeds meer kerstkaarten voorbij zien komen.

Het is nog minder dan 100 dagen voor Kerstmis en dat betekent dat ik meer en meer kerstkaarten moet gaan maken om geen stress te hebben eind november. Ik maak graag allemaal verschillende kerstkaarten want ik hou niet zo van massaproductie. En dat kost meer tijd, dus begin ik graag vroeg.

Toen Leonie (Prulleke) tijdens haar Facebook live uitzending van vorige week de kleurencombinatie van deze week aankondigde wist ik meteen dat het een kerstkaart zou worden. Zoveel groen en een bruintint : dat vraagt om kerst toch?

Ik besloot de Trimming the Tree stempelset te gebruiken met de coordinerende Tree Trimming Dies. Het mandje stanste ik met Crumb Cake kaartkarton uit. De boom stempelde ik met Parakeet Party inkt op Soft Sea Foam kaartkarton.

De Deckled Rectangle Dies waren perfect om een omranding te geven voor mijn kerstboom. Eerst een kleinere rechthoek in Soft Seafoam en daarachter een iets grotere in Crumb Cake. Dat betekende dat mijn kaartbasis van Bermuda Bay moest worden om te voldoen aan de kleurencombinatie. De tekst uit de Trimming the Tree stempelset stempelde ik met Bermuda Bay inkt subtiel rechtsonder in de hoek.

Maar het zag er nog wat saai uit… Met de Wintry 3D embossing folder gaf ik de Crumb Cake rechthoek wat textuur. Iets beter..

Een kerstkaart heeft eigenlijk altijd wat bling nodig en die was er nog niet. Goud mag altijd toegevoegd worden bij een kleurencombinatie en dus besloot ik om een strook Glimmer DSP in goud af te snijden, wat Adhesive Sheet aan de achterkant te bevestigen en daarmee de kerstballen en ster uit de Tree Trimming Dies uit te stansen. Jaaaa… af!