De catalogi van Stampin’ Up! zijn ideaal als inspiratiebron, ook al heb je sommige producten niet!

Al bladerend door de jaarcatalogus zag ik op pagina 17 een kaart die ik erg leuk vond. Ik besloot hem grotendeels na te maken.

Ik nam een kaartbasis van Mint Macaron kaartkarton en ik sneed een stuk Basic White van 9.5 x 13.8 cm. In het origineel zijn de Deckled Rectangle Dies gebruikt voor het witte paneel, maar ik vind het recht ook leuk.

Ik nam de stempelset Bottled Happiness en stempelde de twee-staps bloemen-stempel in Mint Macaron en Starry Sky. Met de Starry Sky Stampin’ Blends marker maakte ik de spetters op het paneel. In het voorbeeld zitten er vervolgens gele takjes op en een tekst op een rechthoekig uitgestanst stuk kaartkarton. Ik weet niet uit welke stansenset de gele takjes komen en ik heb de stempelset niet met de tekst.

Dus besloot ik vanaf daar af te wijken van het origineel. Het leek me leuk om de gele kleur wel mee te nemen en de Sending Dies te gebruiken voor het grootste deel van de tekst. Op een strookje Mint Macaron stempelde ik met Starry Sky de tekst uit de Sending Smiles stempelset en stanste deze daarna ook uit met een stans uit de Sending Dies. Tot slot stanste ik nog wat bloemetjes uit Daffodil Delight kaartkarton met deze stansen.

De Daffodil Delight ‘Sending’ plakte ik op de Mint Macaron omtrek. De ‘birthday wishes’ plakte ik rechtstreeks op de kaart en de uitgestanste Sending met mini dimensionals. De gele bloemetjes plakte ik met glue dots op de kaart. En om de plakkende binnenkant van de bloemetjes te bedekken kregen ze allemaal een bloemhartje van de Iridescent Pearls.

Heb jij nog geen catalogus, neem dan contact met me op. Tegen betaling van 5 euro krijg je van mij een jaarcatalogus of najaarscatalogus vol prachtige foto’s van kaarten die je als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen kaarten. Daarbij zit dan ook een waardebon ter waarde van 5 euro te besteden aan producten uit de catalogus.