Met deze kaart doe ik mee met de SUO Challenge #311. De opdracht deze keer is om een monochrome kaart te maken.

Bij een monochrome kleurencombinatie gebruik je eigenlijk maar 1 kleur waarbij je de kleur mengt met hoeveelheden wit. In mijn geval ben ik begonnen met Shimmery White Embossingpasta en een Gorgeous Grape inkt refill.

Ik begon met 1 drupje refill door een flinke schep embossingpasta en met een paletmes heb ik de pasta en de inkt goed gemengd. Daarna deed ik de embossingpasta op een strook Basic White kaartkarton.
Vervolgens deed ik weer een drupje erbij, mengde dat goed en het volgende kon op de strook. En dit heb ik daarna nog 2 keer herhaald zodat je een geleidelijke overgang ziet van roze naar paars. Omdat ik Shimmery White embossingpasta heb gebruikt zit er ook nog een prachtige glans in! Dit paneeltje heb ik vervolgens een aantal uren laten drogen.

Toen het eindelijk droog was (en dat duurde best wel even omdat ik de pasta zo dik had aangebracht) heb ik de kaart verder afgemaakt.
Ik nam een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Daarop ging een bredere strook Gorgeous Grape karton en daarop plakte ik de strook met embossingpasta. Daaronder stempelde ik met Gorgeous Grape inkt de tekst. Deze komt uit de Sending Smiles stempelset. Een paar Glossy Dots maken deze kaart af.