Vanavond is er op Prulleke’s Facebook live een nieuw thema : een sketch challenge! En dit is mijn inzending

Toen Leonie vorige week de layout bekend maakte kon ik niet anders denken dan aan een fun fold. De grote oranje cirkel in de layout zou dan een flap worden die vanuit rechts over de kaart heen zou vallen. En zo ben ik aan de slag gegaan.

Ik maakte een normale kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Uit een rest Extra Stevig Basic White kaartkarton trok ik de omtrek van mijn rol Tear-n-Tape en knipte deze uit. Met mijn papiersnijder rilde ik een vouwlijn aan de rechterkant en ik sneed daarna de rechterkant weg (behalve de plakrand natuurlijk!). Op de voorkant van de cirkel stempelde ik uit Thee en Troost het theekopje en de takjes met bloemetjes in Blackberry Bliss, Old Olive en Petal Pink. Daarna kon ik op mijn plakstrookje wat Tear-n-Tape doen en plakte ik de flap vast aan de binnenkant van mijn kaart. Om de lelijke plakrand wat te verhullen sneed ik een paneel So Saffron kaartkarton waar ik de tekst uit Thee en Troost in Blackberry Bliss inkt stempelde. Daarna plakte ik dat paneel aan de binnenkant van mijn kaart.

Op de voorkant van mijn kaart plakte ik eerst een paneel uit het Design a Daydream DSP. Met een cirkel uit de Stylish Shapes Dies stanste ik een cirkel uit een ander design van dat DSP en plakte die op de kaart. De kleine cirkel werd bij mij een schijfje citroen wat ik met Daffodil Delight inkt stempelde op een restje Basic White kaartkarton. Het is het halve citroenschijfje uit de Thee en Troost stempelset dubbel gestempeld. Daarna kon ik het citroentje uitknippen en met dimensionals op de flap vastmaken.

Tot slot moest er nog een tekst bij. Ik heb een restje Petal Pink kaartkarton gepakt en met Blackberry Bliss een tekst gestempeld uit de Hof van Eden stempelset. Ik vond hem wel passen bij deze kaart. Ik vond het niet mooi om een rechthoek in mijn kaart erbij te hebben en dus knipte ik langs de tekst af. Ook dit ging met dimensionals op de flap. Hieronder zie je de kaart opengeklapt :