Ken je die mini-Rittersport chocolaatjes? Ze zijn leuk om als klein kadootje weg te geven in deze verpakking.

Ik heb er nu een kerstig doosje van gemaakt, maar met wat andere kleuren kan het ook zomaar een verjaardags- of paastraktatie zijn. Het idee komt van Angela Pauls en ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Ik heb voor mijn doosje een stuk Evening Evergreen kaartkarton gesneden van 16×12 centimeter. Daarna heb ik aan de lange kant vouwlijnen gemaakt op 6, 7, 13 en 14 cm en aan de korte kant op 2, 3, 9 en 10 cm. Vervolgens heb ik eerst wat delen weggeknipt en daarna net zoals Angela in haar voorbeeld hieronder 3 flappen bewerkt met een stans. In mijn geval was dat een van de Basic Border Dies.

Tot slot heb ik de buitenkant van mijn doosje met witte inkt bestempeld. Ik heb hiervoor de sterretjes gebruikt uit de Trees for Sale stempelset.

Diezelfde stempelset heb ik ook gebruikt om op een paneeltje van 5 centimeter in het vierkant en nog wat witte restjes Basic White kaartkarton en de kleuren Evening Evergreen, Soft Succulent, Early Espresso en Smoky Slate het tafereeltje te stempelen. De hond en het bordje heb ik daarna uitgestanst met de Tree Lot Dies.

Vervolgens kon ik alles in elkaar gaan zetten: De kleine plak-tabjes kregen wat Stampin’ Seal waarmee ik het doosje kon dichtplakken. Als sluiting besloot ik een stuk Window Pane Check Ribbon te gebruiken. Aan de onderkant van het doosje kon ik dat met een beetje Stampin’ Seal vastzetten en aan de bovenkant van het doosje blijft het lint zitten doordat het onder mijn tafereeltje door gaat.

En het mini-Rittersport chocolaatje past prima in het doosje!

P.S. het chocolaatje is inmiddels op 😉