Ken je ze nog? Die knipvellen waarbij je de plaatjes moest uitknippen waarme je – door meerdere laagjes op elkaar te plakken – een 3D effect kon maken?

Mijn moeder was er dol op en knipte hele avonden plaatjes uit om daarna in een middag de 3D plaatjes te plakken die daarna weer op kaarten kwamen met zelfgeborduurde randen. Terwijl ik Pinterest aan het rondstruinen was voor een kaartidee zag ik deze layout voorbij komen van Jaimie Babarczy en moest toen meteen weer aan die vellen denken. Want waarom zou je niet de bloemen uit Bottled Happiness 3 keer kunnen afdrukken en daarna steeds meer wegknippen zodat je daar een 3D boeket van kan maken?!?! Hoe slim!

Voor mijn kaart gebruikte ik een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Daarbovenop plakte ik twee smalle strookjes van het Design a Daydream DSP (nee, achter dat grijze paneel zit niets.. dat scheelt toch weer wat DSP 😉 ) en daarop plakte ik een rechthoek Sahara Sand kaartkarton.

Ik stempelde met Basic Gray inkt de fles op een restje Basic Gray kaartkarton en ponste deze daarna met de Vintage Bottle punch uit. Op een restje Basic White kaartkarton stempelde ik met dezelfde inkt het spreukje en knipte het tot een klein labeltje. En tot slot stempelde ik op een groter vel Basic White kaartkarton maar liefst 3 keer de bloemen in Petal Pink en Old Olive inkt. Het uitknippen was daarna even een werkje maar toen ik ze met mini-dimensionals op elkaar kon plakken vond ik het effect helemaal fantastisch!

Daarna kon ik het labeltje met een stukje Bakers Twine aan mijn fles vastbinden en plakte ik de fles daarna met dimensionals op de kaart. De bos bloemen plakte ik met lijm er vlak boven.

Wat een groot resultaat met niet eens zoveel spulletjes!