Deze gatefold kaarten zien er moeilijk uit maar dat zijn ze helemaal niet! En het Lights Aglow DSP doet het meeste werk!

Mijn kaartbasis voor deze 4 kaarten begon als 2 vellen A4 Evening Evergreen kaartkarton. Door deze vellen eerst te halveren krijg je 4 A5 vellen. Normaal zou je deze dan rillen op 10.5 centimeter om een gewone kaart te krijgen maar dit keer ril je op 6.5 en 17 centimeter. En daarmee is je gatefold kaartbasis al klaar!

Vervolgens sneed ik stroken van 6 x 14.3 centimeter voor de linkerkanten (Festive Foils DSP) en 3.5 x 14.3 voor de rechterkanten van de ‘deuren’ (Lights Aglow DSP). Ook pakte ik 1 velletje van het Lights Aglow DSP en sneed deze in vierkanten van 3″ bij 3″. Als achtergrond sneed ik ook 4 vierkanten uit Evening Evergreen kaartkarton van 8.1 x 8.1 centimeter.

Voor op het grote vierkant besloot ik ook nog 2 gote vierkanten en 2 grotere cirkels te stansen uit Soft Succulent kaartkarton. De 2 kleinere vierkanten en cirkels stanste ik uit met Very Vanilla kaartkarton. De stansen hiervoor komen uit de Stylish Shapes dies. Voor de Very Vanilla vormen stempelde ik met Evening Evergreen inkt een spreuk die pastte. Ik gebruikte daarvoor de stempelsets Trimming the Tree en Brightest Glow.

Vervolgens kon ik alles in elkaar plakken. Omdat Evening Evergreen vrij donker is plakte ik ook nog een stuk van 10 x 14.3 centimeter Very Vanilla kaartkarton in de binnenkant van de kaart.

Het klinkt als een heel verhaal maar deze kaart is ideaal om als massaproductie kaartje te maken. Door eerst alle elementen los te snijden/stansen/stempelen en daarna pas alles in elkaar te plakken kun je supersnel kerstkaarten maken. Je bent eigenlijk alleen gebonden aan de vierkante achtergrond want hiervan zitten maar 4 groene velletjes in de verpakking (daarmee kun je dus 16 kaarten maken). Maar het pak Lights Aglow DSP heeft ook nog 4 rode velletjes met dit design dus nog een keer 16 kaarten met een andere kleur kaartkarton en je hebt al 32 kaarten af!

Is massaproductie niet jouw ding? Kijk dan morgen naar dag 5 van mijn kerstmand voor een andere kerstkaart.