Dit lantaarntje is heel eenvoudig te maken. Je hebt alleen wat kaartkarton, de stansen Celebration Tags Dies, een stukje lint. lijm en een LED theelichtje nodig.

Ik koos voor de kleur Starry Sky voor mijn lantaarntje, maar je kunt dus elke kleur kaartkarton kiezen die je wilt. Met de Celebration Tags Dies stanste ik twee keer de pocket uit waarna ik een deel van de onderkant afgesneden heb (zie de rode lijn op de foto hieronder). Aan de bovenkant stanste ik daar de ‘sterrenhemel’ uit.

Ook sneed ik twee paneeltjes Starry Sky van 5.5 bij 8 cm (of 8.5 cm als je de zijkant tot aan de bodem dicht wilt hebben). Hier stanste ik de sneeuwvlok uit.

Aan de plakstroken aan de pocket plakte ik mijn rechthoekige paneeltjes en daarna plakte ik de bodem vast.

De bovenkant van mijn lantaarntje maakte ik vast met wat Gold Satin Edged Ribbon. Door de zijpaneeltjes in het midden naar binnen te duwen komt de bovenkant van het lantaarntje wat bij elkaar.

BELANGRIJK: gebruik alleen LED theelichtjes en nooit echte theelichtjes!!! Je koopt LED theelichtjes bijvoorbeeld bij Bol.com.

Update : Inmiddels heb ik dit lantaarntje nog een keer gemaakt en heb ik de ‘sterrenhemel’ en sneeuwvlok beide uit de voor en achterkant gestanst. Aan de zijkant heb ik driehoekige paneeltjes geplakt (onder 5.5 cm, hoogte 8.5 cm en boven ongeveer 1 cm). Hierdoor vouwt het zijpaneel niet en dat vond ik toch mooier. Let op dat je aan de bovenkant het ledlampje dan niet meer erin kunt doen, dus je moet de bodem niet vastplakken. Ik had nog wat kleine magneetjes die ik met gluedots aan de onderkant heb geplakt zodat de bodem dicht blijft als je het lantaarntje oppakt.