Vanavond is Prulleke’s Facebook live met als thema Case the Catalogue. En natuurlijk maakte ik daar deze maand een kerstkaart mee!

De kaart die we voor deze week als Case-voorbeeld kregen had eigenlijk niks met een kerstkaart te maken. Maar omdat het deze maand Inky’s Kerstmaand is vond ik dat ik er toch een kerstkaart van moest maken. En ik vind hem nog goed gelukt ook nog!

Hier links zie je de voorbeeld kaart. Hij staat op pagina 61 van de jaarcatalogus. En ik heb hem zo goed mogelijk proberen na te maken maar met totaal andere producten!

De kaartbasis bleef Bermuda Bay kaartkarton Ik sneed vervolgens twee paneeltjes Coastal Cabana en bestempelde de ene met de kleine plusjes en de andere met het woord Happy uit de Biggest Wish stempelset. Ik stempelde met Versamark inkt zodat ik er daarna witte embossingpoeder overheen kon strooien en deze verhitten. Ook heb ik de linkerrand van het voorste paneeltje langs de Versamark inkt gestreken en ook dat met wit embossing poeder embossed. In het voorbeeld hebben ze de BIG stempel met Coastal Cabana op wit kaartkarton gestempeld, maar het effect is nu vrijwel hetzelfde.

Omdat mijn kleinere tekst wat langer is dan het voorbeeld besloot ik het paarse lint uit het voorbeeld te vervangen door een Highland Heather strookje kaartkarton zodat ik mijn tekst kom stempelen. Deze komt uit de Brightest Glow stempelset en heb ik gestempeld met Basic Gray inkt.

De want heb ik ook met Basic Gray gestempeld maar op Basic White kaartkarton. Deze stempel komt uit Celebrate with Tags. Er is een coordinerende stansenset bij, maar het was net zo snel om de want even uit te knippen.

Daarna was het tijd om de hele kaart in elkaar te plakken. Het ‘plusjes’-paneel plakte ik rechtstreeks op mijn kaartbasis. Het ‘Happy’-paneel plakte ik met dimensionals daarop. De kleine strookjes tekst plakte ik achter de want en dat ging in zijn geheel met dimensionals op de kaart. Wat pearls maken deze kaart af.

Kom morgen weer terug voor dag 3 van Inky’s Kerstmaand!