Een paar weken terug ben ik gaan BEPpen bij Leonie: een gezellig avondje knutselen met anderen.

BEP staat voor Breng Eigen Producten. Ook ik heb retired producten (stempelsets, ponsen, DSP, kaartkarton, bling) in mijn hobbykamer die ik eigenlijk niet meer gebruik. Heel erg zonde natuurlijk want het is prachtig materiaal wat je gewoon moet gebruiken!

Zo had ik nog DSP, stempelset en ponsen ligggen uit de Brightly Gleaming collectie. En nu ik deze foto zie.. ik heb misschien ook nog wel die metalic ornamenten links onder op de foto… In het papier zit onder andere de kleur Pretty Peacock verwerkt. Een van de In Colors van een paar jaar terug die ik nog steeds zooooo mooi vindt.

En dus maakte ik die avond bij Leonie 3 kaarten met deze retired producten waarvan ik er eentje hier laat zien. Met strookjes Pretty Peacock, Night of Navy en Mossy Meadow maakte ik een achtergrond op een paneeltje Very Vanilla wat ik daarna op de kaartbasis van Extra stevig Very Vanilla kaartkarton plakte.

Op een restje Very Vanilla stempelde ik met Night of Navy en Mossy Meadow inkt de twee kerstballen en deze ponste ik uit met de coordinerende ponsen. Ook stempelde ik de spreuk in Pretty Peacock inkt en deze knipte ik uit.

Ik had zelfs nog wat retired bling meegenomen die avond en die heb ik erbij geplakt.

Nu kan ik me heel goed voorstellen dat jij deze producten niet hebt. Maar dat is geen enkel probleem. Kijk eens in je eigen voorraad of je misschien iets anders hebt wat je als afbeelding erbij kunt zetten. De kerstbomen of -ballen uit de Spruced Up bundel of de want uit Celebrate with Tags of een gnome uit Kindest Gnomes. Zo maakte ik met dezelfde layout ook een tweede kerstkaart. Deze keer gebruikte ik de Chic Dies om sneeuwvlokken uit te stansen uit Very Vanilla Glimmer Paper waar ik eerst foam adhesive sheet achter had geplakt.

Ook nu gebruikte ik Extra Stevig Very Vanilla kaartkarton als kaartbasis met daarop een paneeltje Very Vanilla. Dit keer koos ik voor strookjes in de kleuren Coastal Cabana, Pool Party en Balmy Blue. Het spreukje komt uit Framed & Festive. Deze kaart maakte ik af met Iridescent Pearls.