Vanavond doe ik weer mee aan de challenge die Leonie wekelijks op haar Facebook Live bekend maakt. Dit keer is het een layout challenge.

In eerste instantie vond ik de layout lastig. Van de drie vlakken kon ik verschillende designs DSP gebruiken. Maar dat leek mij niet echt een interessante kaart. Toen dacht ik : als ik de layout nu een kwart naar links kantel, dan heb ik een achtergrond met op de voorgrond een kerstboom. Dat klonk al iets beter. En terwijl ik in mijn hobby kamertje zat zag ik het ineens : Die schuine delen kunnen natuurlijk ook een glooiend sneeuwlandschap zijn! En dat heb ik uiteindelijk gemaakt.

Op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton plakte ik een mat van Starry Sky kaartkarton.

Vervolgens sneed ik 3 paneeltjes van 9.5 cm breed uit Basic White kaartkarton. Van twee paneeltjes scheurde ik schuin af. De gescheurde rand ziet er uit als wat sneeuw. Vervolgens heb ik het kerstboompje uit Penguin Place gepakt en met Evening Evergreen een bomenrij gestempeld door eerste, tweede en derde generatie bomen te stempelen. (Als je meteen na het inken van je stempel stempelt, heb je een eerste generatie. Als je daarna niet opnieuw inkt op je stempel doet, maar nog een keer stempelt krijg je een tweede generatie, enz).

Op het meest bovenste paneeltje heb ik met Starry Sky inkt en de sterretjes uit Penguin Place nog een sterrenhemel gestempeld. Op het onderste paneel stempelde ik de tekst uit Brightest Glow in Evening Evergreen.

Ik had nog gedacht om een pinguin te stempelen en ponsen maar toen ik de kaart alvast proefgelegd had vond ik hem zonder pinguin eigenlijk veel leuker! Ik plakte nog twee uitgeknipte boompjes op het onderste paneeltje en plakte daarna 2 van de drie panelen met dimensie op de kaartbasis.