Wat vind je van de achtergrond van mijn kaart? Deze heb ik gemaakt met een speciale masking techniek.

Ik zag deze techniek een paar dagen terug ergens voorbij komen maar ik weet niet meer bij wie of waar ik het gezien heb. Het komt erop neer dat ik mijn paneel Basic White kaartkarton van 9 x 13.3 cm eerst heb gerild op elke 2 centimeter (daarbij ben ik vanuit het midden begonnen zodat de rand mooi symetrisch werd).

Ook heb ik uit een rest stukje kaartkarton een vierkantje van 2×2 centimeter gesneden. Dat vormde het malletje voor mijn blending brushes.

Ik heb de inktkleuren Granny Apple Green, Parakeet Party, Old Olive en Mossy Meadow gebruikt in combinatie met de blending brushes. Door telkens mijn malletje naar een ander vierkantje te verplaatsen kon ik telkens alleen dat vierkantje inkleuren. De rillijnen waren daarbij erg handig om alles recht te houden.

Met Old Olive en Mossy Meadow inkt stempelde ik ook nog een kerstboom op Basic White kaartkarton (stempelset Trimming the Tree). Deze stanste ik uit met de coordinerende Tree Trimming Dies. Hierin zit ook een klein labeltje wat ik uit Parakeet Party kaartkarton stanste. Ik stempelde er de tekst uit Trimming the Tree op.

In mijn voorraad had ik nog Old Olive Linen Thread. Daar heb ik het labeltje aan geregen en het draad daarna een aantal keren om mijn paneeltje gedraaid. De boom kon met dimensionals op het paneeltje geplakt. En dit geheel heb ik met Foam Adhesive Strips op een kaartbasis van Mossy Meadow kaartkarton geplakt.

Met deze kaart ben ik aan het einde gekomen van Inky’s Kerstmaand. Elke dag van November heb ik jullie een project getoond met als thema Kerstmis. Ik hoop dat jullie hieruit inspiratie hebben gehaald om ook zelf aan de slag te gaan.