Welkom op een nieuwe Stampin’ Hop bloghop. Dit keer is het thema Winter.

Een bloghop is een gedeelde lijst van links naar meerdere blogs waardoor je van de ene blog naar de volgende kunnen ‘hoppen’. Deze bloghop komt maandelijks op de derde vrijdag van de maand om 14:00 online.

Zoals ik al schreef is het thema deze keer Winter. Misschien is de stempelset Tuinfluiters niet de eerste set waar je aan zou denken maar toch heb ik deze set gebruikt voor mijn Stampin’ Hop kaart van deze maand.

Bij winter denk ik aan winterkoninkjes. In Nederland zijn het misschien kleine saaie bruine vogeltjes, maar in Australie leeft een blauwe variant. En die kleur deed me dan weer denken aan Orchid Oasis.

Ook is de winter een tijd waarin mensen eenzaam zijn. Veel mensen vieren Sinterklaas en Kerstmis met hun naasten, maar als je naasten er niet (meer) zijn dan is het lastig om deze donkere dagen door te komen. Dit kaartje ga ik dus versturen naar iemand waarvan ik weet dat de winter een vervelende tijd is en die het vast al kan waarderen dat ik een kaartje stuur maar ook dat we een dag afspreken waarop ik op bezoek kom.

Omdat ik in deze kaart het Orchid Oasis wilde laten knallen heb ik de rest van de kaart vrij neutraal gehouden. Dat wil niet zeggen dat het saai geworden is! Een paneeltje van Smoky Slate kaartkarton bewerkte ik eerst met de Bricks and Mortar Embossing Folder en daarna streek ik er met mijn Whisper White inktpad zachtjes overheen. Hierdoor krijg je de wittere stenen met een grijze voeg. Dit paneel plakte ik op mijn kaartbasis van Smoky Slate.

Uit een stukje Basic White kaartkarton stanste ik de grootste cirkel van de Stylish Shapes Dies. Hierop stempelde ik een takje, de voetjes en de zangnootjes in Basic Gray en Gray Granite. Op een ander stukje Basic White stempelde ik het vogeltje in Orchid Oasis, Gray Granite en Memento voor de oogjes. Daarna kon ik het vogeltje uitstansen met de Songbird Builder Punch. Het vleugeltje ging met een dimensional op het vogeltje en het vogeltje ging daarna op de cirkel.

De tekst (uit Warm Welkom) heb ik met Versamark gestempeld op een strookje Orchid Oasis kaartkarton. Daarna heb ik er wit embossingpoeder overheen gestrooid en dit verhit met mijn heatgun. De tekst heb ik daarna uitgestanst met een van de labelstansen van de Stylish Shapes Dies. Door het verhitten was het labeltje een beetje krom getrokken en ik vond dat eigenlijk wel leuk staan. Dus ik heb het alleen aan de linkerkant vastgeplakt op mijn kaart en daaroverheen heb ik de cirkel geplakt op dimensionals.

Dankjewel dat je mijn blog kwam bezoeken. Wil je nog meer inspiratie met dit thema klik dan op een van de linkjes van de andere deelnemers:

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Marlieke – Stampin’ Adventures
3. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
4. Stampintime met Relinde
5. Leonie François – www.prulleke.nl

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.