Als je even geen inspiratie hebt, kijk dan ook eens op Freshly Made Sketches. Daar staan heel veel layouts waarmee je zo weer aan de slag bent.

Iedere week posten de beheerders van Freshly Made Sketches een nieuwe layout waarmee je die week meedoet om de mooiste kaart in te leveren. Maar oudere schetsen zijn ook nog steeds heel geschikt om je weer even op weg te sturen. De FMS537 is zo’n oudere schets. Hij sprak me meteen aan en ik ging aan de slag.

Ik wilde graag een kaartje maken met A fish & a wish stempelset. Deze heb ik nog niet heel veel gebruikt en ik vind het een hele leuke stempelset die van mij best wat meer aandacht mag hebben. Bij vissen denk ik aan oceaan en dus koos ik voor een ‘oceanig’ kleurenpalet : Bermuda Bay, Coastal Cabana, Melon Mambo en Polished Pink.

Mijn kaartbasis is van Coastal Cabana. Hierop heb ik met Bermuda Bay de golfjes gestempeld uit de stempelset.

Op een paneeltje Coastal Cabana heb ik daarna met diezelfde kleur inkt en Blending Brushes een heel subtiel kleurverloop gemaakt. Daarna heb ik een van de Stitched Rectangles en een stans uit de Basic Borders Dies gebruikt om de vijf-hoekige vorm te maken. Daarna heb ik er met Bermuda Bay wat van het zeewier op gestempeld.

De banner is een strookje Polished Pink waar ik met de Banners Pick a Punch vlaggetjes aan geponst heb.

Uit een restje Basic White stempelde ik de vis met Melon Mambo inkt en deze ponste ik uit met de Fish Builder Punch. Uit een ander restje ponste ik met een van de Stylish Shapes Dies een cirkel en hierop stempelde ik met Melon Mambo inkt de tekst.

Daarna kon de kaart in elkaar gezet worden. De vijfhoekige vorm op dimensionals, de banner met lijm net zoals de cirkel en de vis nog een keer met dimensionals. Het leek me grappig om Melon Mambo Glossy Dots te gebruiken alsof de vis wat luchtbelletjes blaast.