De kleine labeltjes zijn niet alleen leuk als achtergrond voor je letters, je kunt er ook je achtergrond mee stempelen.

Op Makkelijke Maandag probeer ik kaarten te laten zien die je kunt maken met een beperkte voorraad aan knutselspulletjes. In dit geval heb ik de Alphabest bundel gebruikt in combinatie met 5 kleuren inkt en 1 kleur cardstock.

De kaartbasis is van Extra Stevig Basic White. Dat is echt je basis materiaal vanwaar je je voorraad kunt gaan uitbreiden en dit kaartkarton is ideaal voor het maken van je kaartbasis of doosjes. Daarop zit een mat Fresh Freesia kaartkarton. Hiermee geef je ineens heel veel kleur aan je kaart.

Daarboven zit een paneel Basic White kaartkarton. Dat is nog zo’n basisproduct. Het is iets dunner dan het Extra Stevig Basic White en heel erg geschikt om op te stempelen. In dit geval heb ik 4 verschillende labeltjes uit de Alphabest stempelset en 4 kleuren inkt gebruikt om een patroontje te stempelen. De kleuren inkt die ik gebruikt heb zijn : Fresh Freesia, Gorgeous Grape, Highland Heather en Orchid Oasis. Het stempelen is niet perfect recht, maar dat is niet erg. Sterker nog : als bijna alles perfect recht zou zijn, dan viel die ene scheve afdruk enorm op, maar nu er meerdere scheef zijn, dan vinden je ogen dat prima.

Op een restje Basic White kaartkarton heb ik in Orchid Oasis nog 6 labeltjes gestempeld en daarna met Starry Sky daar de letters Z-O-M-A-A-R in gestempeld. Deze labeltjes heb ik daarna uitgestanst met de Very Best Label punch en op de kaart geplakt met mini-dimensionals (nog zo’n basisproduct!).

Het leuke aan dit ontwerp is dat je niet gebonden bent aan de kleuren. Je zou het zelfs in 1 kleur (of zwart) kunnen maken. En de tekst is natuurlijk ook helemaal aan jou om iets te kiezen. Je bent zelfs niet beperkt tot 1 regel tekst, want waarom zou je niet 2 of zelfs 3 regels tekst op de kaart zetten? Dus laat je fantasie de vrije loop!